Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, yoğun bakımdaki Nuri Alço'nun sağlığına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, yoğun bakımdaki Nuri Alço'nun sağlığına ilişkin açıklama
Yeşilçam'ın ünlü ismi Nuri Alço bugün tatil için gittiği Eskişehir'de rahatsızlandı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Alço yoğun bakıma alınırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, oyuncu Nuri Alço'nun ilk tetkik sonuçlarını açıkladı.

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Nuri Alço, Eskişehir'de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir’de, bugün saat 15.00 sıralarında fenalaştı. Yakınları tarafından Eskişehir’deki özel bir hastaneye götürülen Alço'nun ilk muayenesinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. 73 yaşındaki Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili hastanenin Başhekimi Dr. Volkan Ertuğrul "Sanatçı Nuri Alço, hastanemize bulantı ve halsizlik şikayetleriyle başvurmuş olup gerekli muayeneleri ve ön tetkikleri yapılmıştır. Hastamız antikoagülan (kan sulandırıcı) aldığından ileri tetkik ve tedavi amaçlı yoğun bakım servisine yatırılmıştır. Kendisinin genel durumu iyi, bilinci açıktır" ifadelerini kullandı.

Alço'nun son durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sanatçının şehir hastanemizde yapılan ilk tetkikleri sonucunda kalp yetmezliği, akciğer ödemi ve beyin damar tıkanıklığı tespit edilmiştir" dedi.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

"Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden aktör Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Eskişehir’de bir hastanede tedavi altına alınmış, şikayetlerinde gerileme olmaması üzerine ileri tetkik ve tedavi amacıyla Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edilmiştir. Sanatçının şehir hastanemizde yapılan ilk tetkikleri sonucunda kalp yetmezliği, akciğer ödemi ve beyin damar tıkanıklığı tespit edilmiştir. Bilinci açık olan hastamızın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyor, sevenlerinin üzüntülerini paylaşıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem