Sağlık Bakanı Koca: Yeni bir dönem olan "Onaylı randevu" dönemini başlatıyoruz

Sağlık Bakanı Koca: Yeni bir dönem olan "Onaylı randevu" dönemini başlatıyoruz
Sağlık Bakanı Koca, hastanelerdeki randevularda yeni dönem olarak nitelendirdiği "Onaylı randevu" dönemini başlattıklarını duyurdu. Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sisteminde yaşanan sorunlara dair açıklama yaptı.

Koca, "Geçen yıl 23 milyon kişi, aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Nüfusun yaklaşık 4’te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı" ifadelerini kullandı.

Koca, randevularda yeni dönem olarak nitelendirdiği "Onaylı randevu" dönemini başlattıklarını duyurdu. Bakan Koca, yeni sistemin Pazartesi gününden itibaren uygulanacağını kaydetti.

Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

"Onaylı randevu dönemi başlıyor. Ertesi gün randevusu olanlar saat 20.00'ye kadar onay verecek. 65 yaş üstü ve kanser hastaları onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı randevu sistemi zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Sistem sayesinde birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap vereceğiz."

d5ff3060-bcf9-4274-b2b5-4c485b5bd16c-w.jpeg
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenledikleri basın toplantısında eleştirilere yanıt verdi ve yeni düzenlemeleri duyurdu

Ayrıntılar gelecek...

Ne olmuştu?

İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’ndeki bir doktora 10 dakika içerisinde 4 randevu verilmesini protesto etmişti.

Sağlık çalışanları "İki dakikada hekimlik yapılamaz" derken; İTO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, “Bu bir sistem sorunu. Sistemin sahibi de Sağlık Bakanı’dır, hükümettir, iktidardaki tek adamdır. Bunu da biliyoruz. Buna karşı mücadelemizi de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Gündem