Sağlık Bakanı Koca: '700 bin Biontech aşısı geldi"

Sağlık Bakanı Koca: '700 bin  Biontech aşısı geldi"
Sağlık Bakanı Koca, “Yaklaşık 1.4 milyon doz kullanıma hazır aşı ulaşmış oldu. Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak. Aşı, saklama koşulları uygun olan her merkezimizde uygulanacak” dedi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki gün içinde Türkiye’ye 1  milyon 400 bin Biontech aşısının ulaştığını açıkladı. AKP Kongresi’ne ilişkin de mesaj veren Koca, “Karanlıkları aydınlığa kavuşturacak olan sevgi, merhamet ve ilimdir. Bu ruhla kurulan Ak Parti 2023’te, 2053’te ve 2071’de de aynı vizyonla yoluna devam edecek. Kongremizde yeniden başkanlığa seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Koca, AKP kongresindeki görüntülere ilişkin bir açıklama yapmadı. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Biontech aşısı geçen hafta 5.800 doz test edilmek üzere ülkemize ulaştı. Dün ise yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık. Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez Biontech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak. Bugün ayrıca 700 bin dozdan fazla Biontech aşısı daha ülkemize ulaştı. Böylece yaklaşık 1.4 milyon doz kullanıma hazır aşı ulaşmış oldu. Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak. Aşı ,saklama koşulları uygun olan her merkezimizde uygulanacak” bilgisini verdi.





Gündem