Sağlık Bakanlığı'na ait haritada Alevi köylerini kırmızıyla işaretleyen doktora soruşturma

Sağlık Bakanlığı'na ait haritada Alevi köylerini kırmızıyla işaretleyen doktora soruşturma
Tokat Almus Devlet Hastanesi Halk Sağlığı bölümünde çalışan bir doktorun Sağlık Bakanlığı’na ait ilçe haritasında Alevi köyleri kırmızı renkle işaretlediği ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü, doktorun haritayı Sağlık Bakanlığı'nın haritasından çektiği fotoğraf üzerinde oynayarak oluşturduğunu ve amacının "köylerin eski isimlerini öğrenebilmek" olduğunu ileri sürdü. Doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

“Anadolu’nun Sesi Tokat” sitesinde yer alan habere göre, Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Arısu köyü Eskici mahallesinde rahatsızlanan bir kadın ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Hastanın İstanbul’da yaşayan oğlu annesinin sağlık durumunu öğrenmek için aradığı hastanede bir doktor hangi köyden olduklarını öğrenmek için Almus’un köylerini gösteren bir harita gönderdi.

Hasta yakınına gönderildi

Hasta yakınına gönderilen Sağlık Bakanlığı'nın logosunun olduğu haritada Alevilerin yaşadığı köylerin yanına kırmızı harflerle ''Alevi'' yazıldığı görüldü.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tokat İli Dernekler Federasyonu Başkanı Halil Bakan, haritayı gönderen doktor hakkında idari ve hukuki soruşturma yapılmasını ve soruşturma sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırılmasını istedi.

Sağlık Müdürlüğü: "Doktor Bakanlığın haritasını değiştirmiş"

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, tepki çeken harita hakkında bir açıklama yaptı ve doktor hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Açıklamada "Tokat Almus Toplum Sağlığı Merkezinde görevli bir hekimin, merkezde asılı olan Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çektiği ve şahsi telefonundaki bu fotoğraf üzerinde değişiklikler yaptığı anlaşılmıştır. Hekim, beyanında Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenebilmek için haritada bu değişiklileri yaptığını ifade etmiştir. Haberlerde iddia edildiğinin aksine, müdürlüğümüzde ya da bağlı sağlık tesislerimizde böyle bir harita bulunmamaktadır. İlgili personel hakkında müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Gündem