Sağlık çalışanlarının eylemine polis saldırdı, fenalaşan polise sağlıkçılar müdahale etti

Sağlık çalışanlarının eylemine polis saldırdı, fenalaşan polise sağlıkçılar müdahale etti
Hekim Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto eden sağlık emekçileri 'Öldük Biz' sloganıyla Türkiye çapında eylem yapıyor. İstanbul Çapa'daki eyleme polis saldırdı. Biber gazıyla müdahale eden polislerden biri fenalaşınca yardımına polis şiddetine uğrayan sağlıkçılar koştu.

Konya Şehir Hastanesi'ne Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın Mehmet Akçay tarafından katledilmesi tüm yurtta sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Sağlık çalışanları görevli oldukları hastanelerde basın açıklamaları yaparak sağlıkta şiddetin engellenmesini istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, "Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizlerin hedef olmasına neden olmakta, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik, umutsuzluk olarak geri dönmektedir. Dün bize giderlerse gitsinler diyenlere sesleniyoruz, bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz" ifadelerini kullandı.

Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara Dişhekimleri Odası, Dev-Sağlık İş, Ankara Aile Hekimleri Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’nin çağrısıyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde iş bırakan sağlık çalışanlarına Türk Eczacılar Birliği de destek verdi.

İstanbul'da da birçok hastane önünde basın açıklaması vardı.

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara göre Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi, Samatya Devlet Hastanesi, Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, Çam Sakura Şehir Hastanesi, İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde iş bırakan sağlıkçılar basın açıklamaları okudu.

Ancak Çapa'da yapılan eyleme polis izin vermedi.

Evrensel'in aktardığına göre Çapa'da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi önünde toplanan sağlık emekçilerinin İl sağlık Müdürlüğü önüne yürümelerine polis engel oldu, kitlenin önüne barikat kuruldu. Yürüyüş kolunun bir kısmı barikatı aştı, polis biber gazı ile müdahale etti. Sağlık emekçilerinin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürümesine engel olmaya çalışırken bir polis fenalaşarak yere yığıldı. Polise engellemeye çalıştıkları sağlıkçılar müdahale etti.

Gündem