Sağlık kuruluşlarının Londra çıkarması: Geçen yıl 1 milyon kişi sağlık turizmi için Türkiye'ye geldi

Sağlık kuruluşlarının Londra çıkarması: Geçen yıl 1 milyon kişi sağlık turizmi için Türkiye'ye geldi
Geçen yıl yaklaşık 1 milyon kişi Türkiye'ye sağlık turizmi için gelirken, 30’a yakın hastanesi ve sağlık kuruluşunun katılımıyla Londra'da 'Trust London Medical Tourism Meetup' düzenlenecek.

Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın hastanesi ve sağlık kuruluşunun katılacağı etkinlik, 23 Mart’ta Double Tree By Hilton Kensington’da yapılacak.

Future X Events ve Gusip organizasyonuyla Londra’nın merkezinde yapılacak Trust London Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Buluşması'nda (Trust London Medical Tourism Meetup), Britanya pazarında yer almak isteyen sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi bileşenleri için fırsatlar yaratması bekleniyor.

Etkinlik, Türkiye’den diş klinikleri, tüp bebek merkezleri, saç ekim merkezleri, estetik merkezleri ve sağlık turizmi acenteleri ile Britanya'nın önde gelen sağlık turizm acenteleri, sigorta şirketleri ve Türkiye’de tedavi olmayı amaçlayan İngilizleri buluşturmayı planlıyor.

İşbirliği yapılabilecek

Etkinlikte B2B (Business to Business) görüşmeleriyle katılımcı kuruluşlar medikal alanda işbirliklerini güçlendirebilecek.

Ziyaretçiler katılımcı sağlık kuruluşlarının stantlarında yer alan doktorlardan ve medikal sağlık turizmi uzmanları aracılığıyla Türkiye’deki tedavi süreçleri, hasta transferleri ve konaklamalar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecek.

Öte yandan fuara katılan firmalar, yurtdışı sağlık turizmi teşviklerinden yararlanabiliyor.

Britanya'da sağlık hizmeti nasıl?

Birleşik Krallık’ta sağlık hizmetleri devlet tarafından Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) aracılığıyla ücretsiz olarak sunuluyor.

Ancak estetik, göz, diş, obezite, üreme sağlığı gibi bazı branşlarda ücret talep ediliyor ve ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerde ise uzun bekleme süreleri nedeniyle hastalar yurt dışından sağlık hizmeti almaya yöneliyor.

Bir yılda 1 milyon kişi Türkiye'ye geldi

Sağlık hizmetlerinde en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, uygun maliyetlerin de etkisiyle sağlık hizmeti almak isteyen İngilizlerin dikkatini çekiyor.

İngilizlerin önemli bir kısmının yaz tatillerinde Türkiye’yi tercih etmesiyle ortaya çıkan aşinalık durumu sağlık turizmi için de fırsatlar yaratıyor.

Trust Antalya Medikal Turizm fuarında konuşan Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy, sağlık turizminde dünyada artan bir trend olduğunu, uluslararası seyahatlerin giderek arttığını, Türkiye'nin de çok önemli bir destinasyon olduğunu ifade etti.

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ilk 10, hatta bazı kaynaklarda da ilk 5 içerisinde. Çok ciddi bir potansiyelimiz var. Yaklaşık 10 yıldır devlet destekleri sağlanmakta. 2012 yılında desteklere başladığımızda bir araştırma yaptık ve diğer ülkeleri inceledik. Singapur, ABD gibi ülkeleri inceledikçe bakanlığımızın desteğinin çok daha büyük olduğunu gördük. Globalde incelediğimiz ülkelere göre 50 katı daha çok destek veriyoruz. 10 yılda 4 katına çıktı. Şu an Türkiye’ye 2022’de 1 milyon sağlık turisti girdi. TÜİK verileri havaalanında yapılan anketlerle belirliyor. Bundan dolayıdır ki bu sayı yaklaşık 2 katı yani 2 milyon civarıdır."

En çok neler tercih ediliyor?

Bakanlığın verilerine göre ,uluslararası hastaların en çok tercih ettiği klinik branşlar sırasıyla Kadın hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, diş hekimliği, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz.

Türkiye 57 ülkeye hitap ediyor

Sağlık turizmi için ülkeleri dışına çıkan kişi sayısının yıllık 30 milyon olduğu tahmin ediliyor. Dünyadaki sağlık turizmi harcaması yaklaşık 500 milyar dolar.

Türkiye, Britanya dahil 4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap eden coğrafi konuma sahip.

Türkiye, Türk Hava Yolları gibi dünya da en çok noktaya (120 ülke, 299 şehir ve 302 havalimanı) uçuş yapan bir ulusal havayolu markasıyla ulaşım kolaylığı sayesinde sağlık turizmi için en ideal bölge olarak değerlendiriliyor. (Kısa Dalga)

Sağlık