Şahan Gökbakar'dan Yeni Rakı'nın reklam filmine tepki: 'Akp gittiği gün' diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?

Şahan Gökbakar'dan Yeni Rakı'nın reklam filmine tepki: 'Akp gittiği gün' diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?
Türkiye’de reklam yapması yasak olan Yeni Rakı Global ‘O Gün Geldiğinde’ temasıyla bir yurt dışı reklamı yayınladı. Oyuncu Şahan Gökbakar reklam filmi için "Akp gittiği gün' diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?" yorumunda bulundu.

Reklamda yurt dışı ve Türkiye’deki insanlar ‘o gün geldiğinde’ ne yapacaklarını anlatıyorlar. Oyuncu Nejat İşler’in seslendirdiği reklam filminde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve LGBTİ+’lar dahil toplumun birçok kesiminin sevinç gösterileri yer alıyor.

Öte yandan yapılan paylaşımlar doğrultusunda reklam izleyenlerin aklına 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri getirdi.

Oyuncu Şahan Gökbakar reklam filmine tepki göstererek "Yeni Rakı Global, yaptığınız reklam videosunu ayıpladım! Özellikle 29 Ekim gibi bu ulusun en onemli milli gününü, hem de 100. yılında, bu kadar ucuz bir algı oyununa kalkan etmenizi kabul edemiyorum. Yiyorsa bir tarafınız "Akp gittiği gün" diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?! Sonra da biz 29 Ekim kastettik ha. Özgür yasamayı rakı içmekle kodlamanız da rahatsız edici de hadi o reklam kısmı diyelim. Ama iş Cumhuriyet e gelince, orada duracaksınız. Bütün reklamı "iktidarın gittiği gün" metaforu uzerine kurup, sonunda 29 Ekim deyince, işte orada çok ayıp ediyorsunuz...! 29 Ekim ve Cumhuriyet'in 100.yılı, sizin siyasi mesaj algılı rakı reklamınızın mezesi değildir.

Yeni Rakı'nın sahibi İNGİLİZ içki devi DIAGEO şirketidir... Cumhuriyeti niye bu siyasi algı dolu reklamlarına meze yapamayacaklarını anlayın diye yazmak lazım." dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi