Sahil kentlerindeki çetelere 'müsilaj' operasyonu: 315 gözaltı kararı

Sahil kentlerindeki çetelere 'müsilaj' operasyonu: 315 gözaltı kararı
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri sahil kentlerde mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde operasyon başlattı. Operasyonun adı ise 'müsilaj.'

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde operasyonlar başlattı.

Turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştırdıkları, "devlet büyüklerinin adını kullanarak" dolandırıcılık yaptığı, karşı çıkanları tehdit ettikleri belirlenen çeteler saptandı.

Başsavcılıkların talimatları doğrultusunda KOM ekipleri Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 İlde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

ekran-resmi-2022-05-26-08-05-50.png

"Müsilaj" adı verilen operasyonda ulusal suç örgütleri ile bağlantılı olduğu belirtilen13 organize suç örgütü üyeleri ve bu örgütlere ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubundan toplam 315 kişi için gözaltı kararı almındı.

GEÇEN YIL SAHİL RÜZGARI VE TIRPAN YAPILMIŞTI

KOM ekiplerince geçen yıl turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerinde ve turistik diğer şehirleri kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı, yine geçen yıl 9 ilde Sahil Rüzgarı- 2 ve 30 ilde TIRPAN kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem