Şahsiyet dizisi: Ayhan Bilgen "Bu nasıl tezgah" dedi kullanıcılar eski twitlerini anımsattı

Şahsiyet dizisi: Ayhan Bilgen "Bu nasıl tezgah" dedi kullanıcılar eski twitlerini anımsattı
Şahsiyet dizisinin bir sahnede Türkçe bilmeyip Kürtçe savunma veren bir kadının konuşmasına "bilinmeyen dil denilmesine "Devlet televizyonu yıllardır Kürtçe yayın yapıyor. Bu nasıl bir tezgah!" yorumu yaptı. Kullanıcılar Bilgen'in eski paylaşımı yaptı.

Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun final bölümünde çekilen ve sosyal medyada gündem olan "Kürtçe - Bilinmeyen dil" sahnesine Eski HDP'li şimdi SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen'in yaptığı yorum tepki çekti.

2018’de yayınlanan ilk sezonuyla Türkiye’ye ilk Emmy Ödülü’nü kazandıran Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun final bölümü yayınlandı. Dizinin final bölümündeki bir sahnede mahkemede Türkçe bilmeyip Kürtçe savunma veren bir kadının konuşmasına hakim “bilinmeyen dil” diyor.

Ayhan Bilgen sosyal medya hesabı X'ten dizi sahnesini alıntılayarak şu yorumu yaptı:

Devlet televizyonu yıllardır Kürtçe yayın yapıyor. Bu nasıl bir tezgah! Bir yandan inanç dünyası üzerinden, diğer yandan dil, kültür üzerinden kimlik çatışması körüklenmeye çalışılıyor. Ayrımcılığın neye hizmet edeceği belli değil mi?

Ayhan Bilgen'in bu yorumuna bir kullanıcı "Meclis kayıtlarına dillerini "bilinmeyen" diye geçirttiğiniz kardeşleriniz 31 Mart"ta cumhurun eşit, özgür ve onurlu bir öznesi olduklarını gösterecekler." dedi.

gdwlucoweaelguw.jpg

(Kısa Dalga)

Gündem