Sahte MİT'çiler jandarma karakolunda yakalandı

Sahte MİT'çiler jandarma karakolunda yakalandı
Alanya'da kendilerini MİT'çi olarak tanıtan beş kişi Estonyalı bir kişiyi gözatına almaya çalıştı. Jandarma karakoluna kadar gidip 'şahsın' gözaltına alınmasını isteyen kişilerin oyununu bir yarbay fark etti. 5 kişi kelepçelenirken bile MİT'çi oldukları iddiasını sürdürdü.

Antalya Alanya’da Interpol tarafından mavi bültenle aranan Estonyalı Heiti Raag ve eşi Olga Raag’ın evine giden 5 kişi kimlik gösterip kendilerini MİT mensubu olarak tanıttı. Olga Raag’a eşinin yerini sorup 1 saat içinde kendilerine teslim olması gerektiğini söylediler. Aksi halde gözaltına alınacaklarını ifade eden beş kişi, Heiti Raag’a ulaşamayınca bu kez oyunlarını karakolda sürdürdü.

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun imzalı habere göre Mahmutlar Jandarma Karakolu’na giden beş kişi , karakol komutanı astsubaya kimlik gösterip kendilerini Cumhurbaşkanlığı tarafından özel görevlendirilmiş MİT’çi olarak tanıttı.

‘Özel yetkili savcı’ tarafından imzalanmış arama tutanağını da komutana teslim eden bu kişiler, Heiti Raag ve eşi Olga Raag’ın gözaltına alınarak kendilerine teslim edilmelerini istedi.

İMLA HATALARI

Komutan yetki karmaşası ve imla hataları olan yazıyı şüphelenip Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Burak Mindivanlı’ya gönderdi.

İlçe Komutanı kimlik bilgilerini taratınca C.T.’nin dolandırıcılık ve yaralama gibi 30 suç kaydı olduğu tespit edildi. Evrakta imzası olan özel yetkili savcı da hayali çıktı. 5 kişi gözaltına alınırken M.D.Ç.’nin Antalya Barosu’na kayıtlı avukat olduğu, ayrıca Heiti Raag’ın da avukatlığını yaptığı belirlendi.

Alanya Jandarma Komutanı Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Burak Mindivanlı, kişileri görmek için Mahmutlar Jandarma Karakolu’na da gitti. Yetkililer, olayla ilgili şunları anlattı: “Şahıslar son derece soğukkanlı davranmış. Hatta gözaltına alınıp kelepçelendiklerinde dahil MİT mensubu oldukları konusunda ısrarcı olmuşlar. Hatta valiyi aramak istemişler. Hazırladıkları arama tutanağı yazısı amatörce. Ülkenin ismi bile yanlış yazılmış. Ayrıca tutuklama kararını savcı değil mahkeme verir. Özel yetkili savcı yok. Sahte MİT kimliğine gerçek kimlik bilgileri yazılmış. Sorgulama yapılınca suç kayıtları ortaya çıkmış. Mavi bültenle aranan kişiden para sızdırmak için yaptıklarını düşünüyoruz.”

Gündem