Şair Süreyya Berfe hayatını kaybetti

Şair Süreyya Berfe hayatını kaybetti
Şair ve yazar Süreyya Berfe 81 yaşında hayatını kaybetti. Usta şairin vefatını yazar Metin Solmaz duyurdu.

Şair ve yazar Süreyya Berfe 81 yaşında hayatını kaybetti. Berfe’nin vefat haberini yazar Metin Solmaz duyurdu.

Solmaz, Berfe’nin uzun süredir organ yetmezliği hastalığının olduğunu söyledi:

“Büyük şair Süreyya Berfe’yi yitirmişiz. Demin Mahmut Temizyürek söyledi. Epeydir organ yetmezliğinden mustaripmiş. İyi ki yaşamış. Sevenlerine sabır dilerim.”

Süreyya Berfe kimdir?

Süreyya Berfe’nin asıl ismi Hikmet Süreyya Kanıpak. 1965’e kadar Süreyya Kanıpak soyadını kullandı. Arkın Yayınevi’nde çalıştı. Meydan Larousse, Cumhuriyet Ansiklo­pedisi, Yirminci Yüzyıl Tarihi gibi ansiklopedik yayınların hazırlanmasına katkı­da bulundu. Ali Özgentürk ile Asyalı dergisini çıkardı. 1976’da Can Yayınevi’nde çalıştı. İlk şiiri 1962’de Yön dergisinde çıktı.

İlk şiiri 1961’de Zeren dergisinde yayımlandı. 1965’e kadar Süreyya Kanıpak imzasıyla Düzlem, Zeren, Yelken, Türk Dili, Soyut gibi dergilerde şiirlerini, daha sonraları Papirüs, Yeni Dergi, Yazı, Forum, Oluşum, Soyut, Ant, Yeni Edebiyat, Yeni A, Birikim, Milliyet Sanat, Defter, kitap-lık, Gösteri dergileriyle Yeni Gazete ve Ulus gazetelerde şiir ve yazılarını yayımlattı. 1966’da Kasaba adlı şiiriyle Türkiye Milli Talebe Federasyonu Kültür Yarışması birincilik ödülünü alması sayesinde tanındı.

Ödülleri:

“Kasaba” şiiriyle 1966 Türkiye Milli Talebe Federasyonu Kültür Yarışması Ödülü (birincilik),

Kültür Sanat