Salda Gölü 'bataklığa' dönüştü

Salda Gölü 'bataklığa' dönüştü
UNESCO’nun Dünya Doğal Miras Listesi’ne almaya hazırlandığı Burdur’daki Salda Gölü’nde, sondaj ve kuraklık bataklık oluşturdu.

Salda Gölü’nde kuraklık ve bölgenin doğallığını bozan projeler nedeniyle su seviyesinin çekilme yaşandı, kuruyan alanlar bataklığa dönüştü. Salda Gölü Koruma Derneği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

"Salda Gölü özellikle son 3 yılda hızla çekildi. Bu kış çok kar yağmasına rağmen su seviyesi yükselmedi. Su çekilen bazı yerler dağdan sular gelmesiyle bataklık görünümünü kazanmış. Kuyu sondajları, gölün etrafındaki sulama göletleri ve kuraklık suların azalmasına neden oluyor."

BirGün gazetesine konuşan dernek başkanı Osman Şakar ise " göl alanındaki millet bahçesi projesinin bittiğini, ama iktidarın mesire yeri ve bisiklet yolu gibi projelerinin devam ettiğini belirtti.

2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak gösterilen Salda Gölü’nde millet bahçesi yapılacağı açıklanmıştı.

Tüm tepkilere rağmen, uzmanların doğal yaşamı olumsuz yönde etkileyecek uyarılarına rağmen iktidar geri adım atmamış ve 2020 yılının nisan ayında iş makineleri gölün kıyısındaki kumsal alana girmişti.

Gündem