Salda Gölü’nde kuraklık: Su çekilmesi hızla devam ediyor

Salda Gölü’nde kuraklık: Su çekilmesi hızla devam ediyor
Salda Gölü’nün etrafında iki tane baraj göleti, bir tane tamamlanmış su tutmayan baraj ve bir tane yarım bırakılmış baraj bulunuyor.

Salda Gölü Kuraklık Derneği, Salda Gölü’nde yaşanan su çekilmesine dikkat çekti. Dernek tarafından yayınlanan fotoğraflarda su çekilmesinin boyutları gözler önüne seriliyor. Dernek, su çekilmesinin tek nedeninin kuraklık olmadığını belirterek, göl etrafındaki barajlar ve madenlere dikkat çekti.

fnskxemwiae4rbn.jpg

Salda Gölü Kuraklık Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu yıl devam eden kuraklıkla beraber, Salda Gölü’nde su çekilmesi hızlanarak devam ediyor. DSİ, 19 yılda 650 baraj ile özgür akan su bırakmadı” dedi.fnskxemwyaiayzj.jpg

fnskxydxeaihwce.jpg

Salda Gölü’nün etrafında iki tane baraj göleti, bir tane tamamlanmış su tutmayan baraj ve bir tane yarım bırakılmış baraj bulunduğunu hatırlatan dernek, şöyle dedi:

fnskxemwyaiayzj.jpg

“Salda Gölet'i, için 2014'te ÇED muafiyeti verilen proje 20 Mayıs 2021 tarihinde iptal edildi. Gölet ihalesi, bilimsel raporlardan önce yapılan ve inşa edilen bu hatalı projede kamu kaynakları yanlış şekilde harcanmıştır.

“Salda Gölü’nü besleyen tek düzgün su kaynağı olan Düden Çayı’na Salda Gölet'i yapılmak istenmiş, yarım kalmıştır. Kayadibi Göleti'ndeki durum ise çok daha kötüdür. Kayadibi Barajı; kuruyan derelerin önüne yapılmış taş, beton yığınıdır. Bölgenin doğal yapısı bozulmuştur.” (Kısa Dalga)

Yaşam