Saldırı sonrası hedef gösterilen avukat koruma talep etti

Saldırı sonrası hedef gösterilen avukat koruma talep etti
İstanbul'daki bombalı saldırının ardından sosyal medyada hedef gösterilen avukat Jiyan Tosun savcılığa başvurdu.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde dün düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Adem Taşkaya, saldırının ardından saldırganın kaçma görüntüsünü paylaşarak "Taksim'deki hain saldırıyı yapan kişi Jiyan Tosun adında PKK'lı bir avukat" diye yazmıştı.

Bunun ardından bazı sosyal medya hesaplarından da Tosun hedef gösterilmişti. Ne var ki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, caddeye bombayı koyan Suriyeli Ahlam Albashir'in dün gece gözaltına alındığını duyurdu.

T24'ten Candan Yıldız'ın haberine göre Tosun saldırı sırasında Küçükçekmece Karakolu'nda bir müvekkilinin işlemlerini sürdürüyordu.

Tosun'un 1990'larda gözaltında kaybedilen Fehim Tosun'un kızı ve İnsan Hakları Derneği'nin avukatlarından biri olduğu belirtildi.

KORUMA TALEP ETTİ

Hedef gösterildiği için tehditler alan ve can güvenliği olmayan Jiyan Tosun, savcılığa suç duyurusunda bulunmak için adliyeye gitti. Savcıya ulaşamayan Tosun, can güvenliği olmadığı için adliyeden çıkmadı.

Tosun ilerleyen saatlerde Avcılar Karakolu'na giderek koruma talep etti.

TEHDİT TELEFONLARI ALDI

Avukat Eren Keskin, Tosun'un Türkiye ve Türkiye dışından telefonla arandığını, ölüm ve tecavüzle tehdit edildiğini ifade etti.

"Neden seçildiğimizi bilmiyorum ama benim de Jiyan'ın da şu an itibariyle can güvenliğimiz yok" diyen Eren Keskin, tweet silinse bile yalan bilginin dolaşıma sokulduğunu söyledi.

'RESİM DOĞRU BİLGİ YANLIŞ'

Halk TV'ye konuşan Adem Taşkaya ise şunları söyledi: "Avukatın bilgilerinin Telegram gruplarında görüp alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim."

Taşkaya, “Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dilemeyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz?” sorusuna “Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Bende aynı durumdayım” diye yanıt verdi. (Kısa Dalga)

Gündem