Saldırıya uğrayan Trump'tan ilk açıklama

Saldırıya uğrayan Trump'tan ilk açıklama
Silahlı saldırıda sağ kulağından yaralanan ve hastaneye kaldırılan Trump, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Fotoğraf: AA

Kısa Dalga - 5 Kasım'da yapılacak ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği mitingde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın ateşiyle mitinge katılanlardan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı. Miting alanında görevli güvenlik personeli arasında yer alan anti keskin nişancı timinin saldırganı vurarak öldürdüğü açıklandı.

Trump: Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleşmesi inanılmaz


Sağ kulağından yaralanan ve hastaneye kaldırılan Trump, sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamasında, önce ABD Gizli Servisine ve mitingde görevli emniyet personeline teşekkür etti. Hayatını kaybeden seçmeninin ailesine başsağlığı dileyen Trump, ağır yaralı taraftarı için de sağlık dileklerini ifade etti. Trump şunları yazdı:

"Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleşmesi inanılmaz. Şu anda ölen saldırgan hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Sağ kulağımın üst kısmını delen kurşunla vuruldum. Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumdan ve merminin deriyi parçaladığını anında hissettiğimden bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım. Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım. Tanrı Amerika'yı korusun." (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya