Salıcı: İçişleri ve MASAK'ta CHP'li belediyelere siyasi operasyonlar için birimler kuruldu

Salıcı: İçişleri ve MASAK'ta CHP'li belediyelere siyasi operasyonlar için birimler kuruldu
CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, CHP'li belediyeler operasyonların artırılarak, başkanlar hakkında 'güvenilmez' duygusu yaratılacağını söyledi. Salıcı, İçişleri ve MASAK'ta belediyelere yönelik siyasi operasyonlar için birimler kurulduğunu iddia etti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ekonominin sıkıntıda olduğunu belirterek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.

Salıcı, belediyelerde çalışanların da şüpheli olarak gözaltına alındığı operasyonlar ile ilgili olarak şunları söyledi:

'ZATEN MÜFETTİŞLER VAR BELEDİYELERİMİZDE'

“İçişleri Bakanlığı’nda ve MASAK’ta, belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlar için birimler kurulduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte bu operasyonların daha da artacağını; CHP’li siyasilere, CHP’li belediye başkanlarına güvenilmez duygusu yaratmaya çalışan algı operasyonlarının süreceğini biliyoruz. Zaten müfettişler var belediyelerimizde. Biz bundan şikayetçi değiliz. Vatandaşa olan sözümüzü yerine getireceğiz.”

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN AĞIR SANSÜR VE OTOSANSÜRÜ YAŞANACAK'

İnternet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifi ile ilgili olarak da Salıcı, şunları söyledi:

“Sunulan teklif, basın ve ifade özgürlüğünü daha da geriye götürecek. Teklif sadece gazetecilere değil sosyal medyayı kullanın vatandaşlara ve bilişim ve internet sektöründe çalışanlara da baskıyı artıracak düzenleme. Medyaya yönelik öngörülen idari tedbirler arasında para cezası, reklam yasakları ve sosyal medya ağlarına bant daraltma yaptırımları var. Dezenformasyon, yalan haber, asılsız bilgi ve tahrif edilmiş gibi kavramlar hukuki bir tanım yapılmadan kullanılıyor.

Güvenlik, kamu düzeni ve kamu barışı gibi açılan davalarda sıkça başvurulan muğlak kavramlara başvurularak mahkemelere yeni suçlar tanımlanıyor. Sarı basın kartı vermek gazetecilere bir ödül ve ceza mekanizmasına dönüştürülmüş durumda. Düzenleme yasalaşırsa, biz karşı çıkacağız, bu düzenlemenin yasalaşmaması için karşı çıkacağız. Bu düzenleme yasalaşırsa cumhuriyet tarihinin en ağır sansür ve otosansürü yaşanacak. Baskılar bu kadar fazlayken bu baskı ve sansürü daha da artıracak bir düzenleme ile karşı karşıya olacağız."

SOYLU'YA YANIT

İmamoğlu için “ahmak” ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için Salıcı, “Ağzı bozuk bir insan… Mesele iki siyasi arasındaki bir tartışma olmaktan alınıyor ve İmamoğlu’nun sözlerini Yüksek Seçim Kurulu üyelerine söylediği yönünde dava açılıyor. Davası bu hafta” dedi.

Salıcı, “Kaftancıoğlu, partimizin broşürü vardı, bununla ilgili twit atıyor ve bu twitten dolayı dava var. Biliyoruz önümüzdeki dönemde de bu saldırılar devam edecek ama biz yılmayacağız” yorumunu yaptı. (ANKA)

Politika