Salih Gergerlioğlu: "AYM kararı uygulanana kadar 'Adalet Nöbeti' sürecek

Salih Gergerlioğlu: "AYM kararı uygulanana kadar 'Adalet Nöbeti' sürecek
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için yapılmak istenen Adalet Nöbeti'nde darp edilerek gözaltına alınan aralarında Salih Gergerlioğlu'nun da bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan ve Anayasa Mahkemesi’nin hakkında "hak ihlali" kararı vermesine rağmen serbest bırakılmayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ile haber takibi yapan Artı TV kameramanı Nazım Fayık'ın da olduğu 6 kişi dün Adalet Nöbeti'ne yönelik polis müdahalesi sonucu  gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkeme, Artı TV kameramanı Fayık'ı adli denetimine tabi tuttu.

Serbest kaldıktan sonra Artı Gerçek'e konuşan Salih Gergerlioğlu, AYM kararı uygulanana kadar 'Adalet Nöbeti'ni sürdüreceklerini söyledi. Gergerlioğlu, "Babam AYM kararına rağmen hala tahliye edilmedi. Buna karşı geçen her dakika suç işlediklerini hatırlattık biz fakat bugün 5'inci gün oldu baba hala tahliye edilmedi. Ağır Ceza Mahkemesine soruyoruz karar hala gelmedi diyor, AYM'ye soruyoruz karar henüz yazılmadı diyorlar. Bu karar hala uygulanmıyor, uygulanana kadar nöbetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Gündem