Salih Gergerlioğlu: "Babama götürdüğümüz bereyi kar maskesi yapılabilir diye vermemişler"

Salih Gergerlioğlu: "Babama götürdüğümüz bereyi kar maskesi yapılabilir diye vermemişler"
Milletvekilliği düşürülen ve ardından tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na un oğlu Salih Gergerlioğlu, babasına gönderdikleri berenin “Kar maskesi olarak kullanılabilir” gerekçesiyle kendisine verilmediğini söyledi.



Hakkında kesinleşen hapis cezasının TBMM'de okunmasından sonra vekilliği düşürüp tutuklanan ve Sincan Cezaevi'ne konulan HDP'li Ömer Faruk Gergirlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, cezaevi sürecini Evrensel gazetesinden Sinem Uğurlu'ya anlattı. Salih Gergerlioğlu, babasının sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu belirterek "Cezaevine bere getirmiştik ve oradaki gardiyanlar berenin kar maskesi yapılabileceğini söyleyerek berenin girişine izin vermemişler. İçerisi soğuk oluyor demişti, üşüdüğünü söylemişti, kazak vb. de götürmüştük ancak bereye izin vermemişler. Bir de kitap sınırlaması uygulanıyormuş Sincan Cezaevinde, bu konudan biraz şikayetçi” dedi.

“Biz onun sesinin kısılmasına asla izin vermeyeceğiz” diyen Salih Gergerlioğlu, “Haftada bir gün yaptığı ÖFG TV’deki programı ben devam ettirmek istiyorum” diye konuştu. Hukuki sürece dair de bilgi veren Gergerlioğlu, “Anayasa Mahkemesinin esastan yaptığımız süreci incelemesini ve karara bağlamasını bekliyoruz. Çünkü çok ciddi bir hak ihlali var ortada” dedi.

CHP ELEŞTİRİSİ

Salih Gergerlioğlu bu süreçte Meclisteki muhalefet partilerinden gerekli desteği göremediklerini belirterek "HDP dışında bu mücadelenin yanında duran olmadı. CHP içerisinde farklı isimler nöbetine destek vermişlerdi. Ama partisel bir duruş bakımından biz HDP dışında beklediğimizi alamadık. Zaten babam da bunun sitemini etti. ‘Ben zamanında CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne tam destek vermiş biriyim, şimdi kendileri bu adalet nöbetinde benim yanımda durmuyorlarsa, bir daha da demokrasi ve hukuktan bahsetmesinler’ dedi, muhalefetin sessiz kalan kısmına" dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 Aralık 2020’de ÖFG TV’de Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile birlikte yaptığı bir programda, cezaevindeki kötü koşulları aktarmış ve koğuşların yeterince ısıtılmamasını, eldiven, bere gibi kıyafetlere dahi izin verilmemesini gündem etmişti.

Gündem