Salih Gergerlioğlu: "Babamı hastaneden mizansenle kaçırdılar, Sincan Cezaevi'ne götürdüler"

Salih Gergerlioğlu: "Babamı hastaneden mizansenle kaçırdılar, Sincan Cezaevi'ne götürdüler"
Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, önceki gün evinden gözaltına alınmış daha sonra da hastanede anjiyo olmuştu. Salih Gergerlioğlu, babasının hastaneden kaçırılarak cezaevine götürüldüğünü açıkladı.

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, adli işlemlerin ardından kalp ve göğüs ağrısı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Gergerlioğlu’na anjiyo yapıldığı, bir süre yoğun bakımda bekletilmesinin ardından Sincan 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

Gergerlioğlu’nun Sincan 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiğini, oğlu Salih Gergerlioğlu sosyal medyadan açıkladı.

Ankara Şehir Hastanesi önünde bekleyen aile üyeleri ve HDP’li milletvekili arkadaşları, kendilerine bilgi verilmeden Gergerlioğlu’nun cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. Bugün hastane önünden açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “işin doğrusu gerçekten bu Türkiye’de görülmüş yaşanılmış zulmün bir başka versiyonu. Yani bir milletvekili arkadaşlarından basından kaçırılmıştır. Ve korsanvari bir şekilde götürülmeye çalışılmıştır” dedi.

Avukat Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu'nun adliyeye getirildikten sonra göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastaneye götürüldüğünü açıklamıştı. Gergerlioğlu, anjiyo olduktan sonra oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının yoğun bakımda olduğunu ancak durumunun iyi olduğunu yazmıştı.
"Babamla konuşamadık"

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e konuşan  Salih Gergerlioğlu, şunları anlattı:

"Bize yoğun bakım servisinin tek çıkışı var dediler, ama yalan söylediler, bir mizansen uygulandı. Geceden beri burada bekleyen HDP'li milletvekilleri var, ben sabah yediden itibaren buradayım. Bunca zaman içinde telefonla dahi doktordan bilgi alamadık. HDP milletvekilleri babamın durumuyla ilgili bilgi almak için Sağlık Bakanı, Adalet Bakanı dahi her merciye ulaşmaya çalıştık, doktorla telefonla dahi görüşemedik, bize bilgi vermediler. HDP milletvekilleri bu konuyla ilgili basın açıklaması yaparken babamı hastanenin arka tarafından kaçırdılar."

"Babamın canıyla oynadılar"

Salih Gergerlioğlu, babasının hastaneden alınmasından sonra HDP milletvekillerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşebildikleri belirtti: "Fahrettin Bey babamın sağlık durumunun iyi olduğunu teyit etmiş ama babamın hastaneden kaçırılmasıyla ilgili yorum yapmamış."

"Bu süreçte babamın canıyla oynadılar" diyen Salih Gergerlioğlu, "Ayakkabısını bile giymesine müsaade etmediler, ayakkabısının diğer tekini ben götürdüm. Daha sonra araçların içinde kameraların görmediği alanda babamı darp etmişler, tehdide varan hakaretler etmişler, avukatları bunu tutanağa geçirdi. Dün gece yaşadıklarından sonra darp raporu da aldık. Bu yaklaşım sadece babama değil, ona oy veren 90 bin seçmene de büyük saygısızlık" dedi.

HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul da Ankara Şehir Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı ve "Korsanvari bir şekilde milletvekilinin kaçırılması kabul edilemez" dedi.

Gergerlioğlu, son olarak "Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü" paylaşımı yaptı.

Toğrul: Hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz

HDP temsilcileri Gergerlioğlu’nun bulunduğu Ankara Şehir Hastanesinin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, “Onlar zulmün tarihini yazıyor, biz de direnişin tarihini yazıyoruz” dedi. Gergerlioğlu’nun darp edilerek polis aracına bildirildiğini belirten Toğrul, “Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tem teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor” diye konuştu.

Gergerlioğlu’nun gece saatlerinde yüzlerce polis eşliğinden hastaneye getirildiğini anlatan Toğrul, Gergerlioğlu’nun sağlık durumuyla ilgili doktorların baskı yüzünden kendilerine bilgi vermekten çekindiğini savundu. Toğrul, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu hakkında bilgi almak istiyoruz. Tarih bu zulmü görmüş müdür, yaşamış mıdır? Doktorlar nasıl talimat aldı bilemiyoruz ama arkadaşımız hakkında bilgi alamıyoruz. Kim olursa olsun kamu görevlilerine sesleniyoruz; bu hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz” diye konuştu.

(ANKA/ BBC Türkçe)

Gündem