Şampiyonlar Ligi finalinde sahte bilet krizi: Liverpool soruşturma istedi

Şampiyonlar Ligi finalinde sahte bilet krizi: Liverpool soruşturma istedi
Liverpool ile Real Madrid arasında dün gece Paris'te oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesinde stadın dışında yaşanan kriz büyüyor. UEFA'dan 'sahte bilet' açıklaması gelirken, Liverpool resmi soruşturma istedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te dün gece Liverpool ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finaline, maç öncesi yaşananlar damga vurdu. Binlerce Liverpool taraftarının 'sahte bilet' nedeniyle stada girememesi ve Fransız emniyetinin biber gazı sıkması sonrası maç 'güvenlik gerekçesiyle' 36 dakika geç başlarken, Liverpool kulübünden UEFA'ya soruşturma çağrısı geldi.

Maçın ertelendiği sırada stadyum içinde taraftarların geç kaldığına dair anons yapılırken, sahada yaşananlar ve UEFA'nın açıklaması karmaşık bir tabloya işaret etti. UEFA, binlerce kişinin sahte bilet satın aldığını, biletlerin okunamadığını ve bu nedenle stadın Liverpool taraftarlarının giriş yapacağı turnikelerinde yığılma olduğunu açıkladı. UEFA açıklamasında, maçın başlaması sonrasında da turnikelerde birikmenin devam ettiği ve polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

İngiliz basını ise sahte bilet krizi öncesinde de organizasyonda sıkıntılar yaşandığını, birçok yolun kapalı olduğunu, stada vaktinde gelen Liverpool taraftarlarının demir kapıların önünde sıkıştığını yazdı.

Tartışma sürerken, Liverpool kulübünden de yaşananların 'kabul edilemez olduğu' yönünde bir açıklama yapıldı. UEFA'ya soruşturma çağrısı yapan kulüp, "Bu, Avrupa futbolunun en büyük karşılaşması ve taraftarlar bu akşam tanıklık ettiklerimizi yaşamak zorunda değildi" ifadelerini kullandı. Liverpool, resmi soruşturma için yazılı talepte bulunduklarını duyurdu. (Kısa Dalga)

Spor