‘Şampiyonlar ligi’nden fenomen Eylül Öztürk: Çok büyük bedel ödedim be…

‘Şampiyonlar ligi’nden fenomen Eylül Öztürk: Çok büyük bedel ödedim be…
Dilan-Engin Polat soruşturmasına dahil edilen Eylül Öztürk, sessizliğini bozdu ve soruşturma açılmasına “sevindiğini” söyledi. Dilan ve Engin Polat soruşturmasından sonra ABD’ye giden Öztürk, “Demek ki sona yaklaşılıyor” dedi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat'ın 2019 yılında "şampiyonlar ligi" notuyla paylaştığı fotoğraftaki tüm fenomenler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında fotoğraftaki fenomenlere yurt dışına çıkış yasağı talep edildi.

Fotoğraftaki isimlerden Eylül Öztürk, Polatlara yönelik soruşturmanın ardından ABD’ye kaçmıştı.

Kısa sürede yüklü bir servete sahip olduğu iddia edilen ve gösterişli hayatıyla dikkat çeken Öztürk, soruşturma haberlerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

“Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak?”

Dilan Polat'ın da yakın arkadaşı olan Eylül Öztürk, hakkındaki yurt dışı yasağı ile ilgili sosyal medya hesabından “Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak?" paylaşımı yaptı.

Öztürk, ayrıca "Evet şu anda bana geldikleri kesinleşti anladığım kadarıyla. Ben buradan bunu anlıyorum. Demek ki soruşturmaya veya incelemeye dahil olduk. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Hep bir belirsizlik vardı. Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak anlamadım. Neyse bunu avukatıma sorayım" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları, Öztürk’ün bu paylaşımına “pişkinlik” sözleriyle tepki gösterirken, Eylül Öztürk yanlış anlaşıldığını belirterek, "gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmediğim için ifade vermem gerekirse nasıl olacak diye avukatıma sormak istedim" dedi.

“Hayır bu pişkinlik değil, bitmesini istiyorum artık”

Öztürk, ayrıca bir video yayınlayarak, şöyle dedi:

“Acayip kilo verdim bu süreçte. Elim ayağım şimdi gör bak yine titriyor yani. Müthiş zor bir süreç. Dilim dimağım kuruyor yani ve gerçekten çok seviniyorum. Yani böyle araştırmalar hani diyorlar ya 600 tane fenomen incelemeye alındı… Yemin ediyorum o zaman da çok sevindim şimdi de çok seviniyorum. Çünkü biliyorum ki sonuna yaklaşıyoruz. Bunu söylediğim zaman da diyorlar ki ‘pişkinlik, ha kaçtın ya oraya o yüzden...’ Hayır bu pişkinlik değil ama bitmesini istiyorum artık. Bitmesini sonlanmasını istiyorum ve bunu istemem kadar da...”

“Çok büyük bedel ödedim be”

Öztürk, başka bir paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi: "Korumaya çalıştığım, elimden geleni yaptığım imajımın çöp olduğuna mı yanayım, insanların gözünde ne hale düştüğüme mi yanayım, sağdan soldan bakışlar karşısında ezildiğime mi yanayım, ailemin her arayana kendilerini ispat etmeye çalıştıklarına mı yanayım… Çok büyük bedel ödedim be."

Ne olmuştu?

Dilan-Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından lüks yaşamlarıyla dikkat çeken sosyal medya fenomenleri mercek altına alınmıştı.

Cumhuriyet savcısı Gökalp Kökçü, Dilan Polat’ın “şampiyonlar ligi” olarak tarif ettiği fotoğraftaki Eylül Öztürk Özkan, Barış Kenan Özkan, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz-Merve Korkut, Tolunay-İleyda Topal, Ömer-Tuğba Bağ çiftlerinin de aralarında olduğu fenomenlerin kimlik tespitinin yapılarak İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nden yurt dışına çıkış yasağı talep etmişti.

Polatlar soruşturmasının ardından sosyal medya fenomenleri Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Kasım 2023 tarihinde "Resmi Belgede sahtecilik", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "Vergi Usul Kanununa muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Fotoğrafta yer alan fenomenlere açılan soruşturmalar Polatlar soruşturmasıyla birleştirilirken Tayyar ve Özlem Öz soruşturması ise ayrı olarak yürütülüyor. (Kısa Dalga)

Gündem