Samsun'da belediye başkanının aracının camı kırıldı, pankartı kurşunlandı

Samsun'da belediye başkanının aracının camı kırıldı, pankartı kurşunlandı
Samsun'da dün Yeniden Refah Partisi'nin adayı ve Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Hasan Togar'ın aracının camı kırıldı, bugün de pankartına 11 el ateş edildi. Valilik açıklama yaptı.

Samsun'un Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi'nin adayı Hasan Togar'ın aracının camı dün yumruklanarak kırıldı, bugün ise seçim pankartı kurşunlandı.

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, dün akşam Sanayi Mahallesi'nde bir asker eğlencesine katıldığı sırada aracının arka camı yumruklanarak kırıldı.

Bugün ise 19 Mayıs Mahallesi Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddesi üzerinde asılı olan seçim pankartına tabancayla ateş açıldı. 11 el ateş edilen pankart, tahrip oldu. Polis ekiplerince yapılan inceleme sonucunda silahlı saldırı ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Valilik açıklama yaptı

Samsun Valiliği, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın pankartının kurşunlanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"23 Şubat 2024 tarihinde Tekkeköy ilçemizde iki belediye başkan adayı aynı anda Tekkeköy Sanayi Mahallesi'ndeki bir asker eğlencesine gelmiş, iki adayın destekçileri arasında kısa süreli bir ağız münakaşası ve arbede yaşanmış, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kopmuş ve birbirlerine zarar vermeleri engellenmiştir. Ayrıca Belediye Başkanı Adayının konvoyundaki araçlardan birisinin camının kırıldığına ilişkin herhangi bir kayıt da mevcut değil. 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 09.10 sıralarında, 112 Çağrı Merkezine 'Tekkeköy Işıklı Kavşakta, bir şahsın aracı içerisinden ateşlendiği' şeklinde gelen Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan incelemede, viyadükte bölgede bulunan ve Belediye Başkanı Adayına ait olan broşür kurşun isabeti tespit edilmiştir.Ateş eden şahsın OK olduğu tespit edilmiş ve kayıtlı olayda kayıtlı ruhsatsız tabanca ile 30 dakika içerisinde yakalanmıştır. Yakalanan kişinin ifadesinde, Tekkeköy Belediyesi'nde çalışmakta iken 2 ay önce işten çıkarıldığı beyanı bulunmaktadır. Şahsa, Genel Güvenlik Kasten Tehlikeye Düşürmek, 6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet ve Mala Zarar Vermek suçlarından adli işlem tesis edilmiştir." (DHA)

Gündem