Samsun'da yıkılmaya çalışılan Atatürk Anıtı önünde yüzlerce kişi nöbet tuttu

Samsun'da yıkılmaya çalışılan Atatürk Anıtı önünde yüzlerce kişi nöbet tuttu
Samsun İlkadım'da, 2 kişinin halat bağlayarak yıkmaya çalıştığı Atatürk anıtı çevresinde toplanan yüzlerce kişi, nöbet tuttu.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı.   Çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, sabah erken saatlerde lüks bir cipin anıt alanına girdiği görülüyor. 2 şüphelinin halatı anıta bağlayıp ciple çekmeye çalıştığı, halatın kopmasının ardından parktan ciple kaçarak uzaklaştıkları görüntülerde yer aldı. İki kişi gözaltına alındı.

Samsun Valiliği de olayla ilgili yaptığı açıklamada "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı şehrimizin simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Kolluk birimlerimiz ilgili aracı tespit etmiş olup bu davranışı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanacaktır" dedi.

Atatürk   Anıtı'na yönelik yapılan saldırı sonrası vatandaşlar nöbete başladı. Atatürk Parkı'ndaki anıt çevresinde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, beklemeye başladı. İlkadım ve Atakum belediyeleri ise parkta çadır kurarak, vatandaşlara çay ve Regaip Kandili dolayısıyla kandil simidi ikram etti. Kalabalık meşaleler yakarak, İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı okudu. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. (DHA)

Gündem