Sanal dünya Horizon Worlds'de bir kadın tacize uğradığını açıkladı, soruşturma başlatıldı

Sanal dünya Horizon Worlds'de bir kadın tacize uğradığını açıkladı, soruşturma başlatıldı
Metaverse için hazırlanan sanal dünya Horizon Worlds'ün 2019 yılında başlatılan beta sürümünde bulunan ismi açıklanmayan bir kadın, 26 Kasım'da tacize uğradığını açıkladı.

Meta'nın Metaverse için hazırladığı ve Meta'nın sahibi olduğu sanal gerçeklik (virtual reality-VR) şirketi Oculus'ın ürettiği Quest gözlükleriyle erişilebilen Horizan Worlds isimli sanal dünyada bir cinsel saldırı vakası yaşandı. Horizon Worlds'ün 2019 yılında başlatılan beta sürümünde bulunan ismi açıklanmayan bir kadın, 26 Kasım'da tacize uğradığını açıkladı.

Independent Türkçe’nin haberine göre Meta, olayın üzerine iç soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, kullanıcının sanal ortamda tacizi önlemek adına tasarlanan güvenlik özelliğini etkinleştirmediği ortaya çıktı.

Kapalı betaya katılan kadın, uğradığı tacizi Facebook'taki Horizon Worlds grubunda şöyle anlattı: "Normal internette cinsel tacizin şakası yok. Ancak VR'da olmak, olayı daha yoğun hale getiriyor. Dün sadece elle tacize uğramadım. Bu davranışı destekleyenler de vardı. Yaşananlar, beni Plaza'da (kullanıcıların oluşturduğu dünyalara ve oyunlara girmek için kullanılan toplanma yeri) yalnız hissettirdi."

Meta'nın Horizon Worlds başkan yardımcısı olan Vivek Sharma, olaya dair olarak "kesinlikle talihsizlik" şeklinde konuştu.

Yaşam