Sanat dünyasının gündemi: Zeki Müren

Sanat dünyasının gündemi: Zeki Müren
Alpay’ın Zeki Müren’e yönelik “Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçesiyle Türk sanat müziğini katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla kötü örnek olmuştur” sözleri sanat dünyasını ayağa kaldırdı.

Özdemir Erdoğan’ın ardından Alpay’ın da Zeki Müren’e yönelik  “Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçesiyle Türk sanat müziğini katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla kötü örnek olmuştur” sözleri sanat dünyasının en çok tartışılan konusu haline geldi. Sebahat Akkiraz, Zeki Müren’in fotoğrafını paylaşarak, “Şuraya BBC’de dahi şarkılar söyleyen bir sanat güneşi resmî koyalım” derken Burhan Şeşen, “Mesela ben biraz daha yaşlanıp Zeki Müren için kötü sözler söylersem beni direkt vurun.Bana sormayın...” diye tepki gösterdi. En uzun açıklama ise Zeki Müren sanatçı doğan büyük bir duayendi” diyen Bülent Ersoy’dan geldi.

Sanatçıların Zeki Müren açıklamaları:

Burhan Şeşen: Mesela ben biraz daha yaşlanıp Zeki Müren için kötü sözler söylersem beni direkt vurun. Bana sormayın...

Nilgün Belgün: Ayıp yahu. Nedir rahmetli olmuş, herkesin sevgisini takdirini kazanmış Zeki Müren’le alıp veremediğiniz? Üstelik koca koca adamlarsınız.

Sebahat Akkiraz. (Zeki Müren’in fotoğrafını paylaşarak) Şuraya BBC’de dahi şarkılar söyleyen bir sanat güneşi resmî koyalım.

Behzat Uygur: Bunca yılın emeğini, saygınlığını bir röportaj ile bitirmek başka bir acı. Yapmayın be abi!

Belkıs Özener: Zeki Müren, Türkçesi çok güzel olan, çok güzel okuyan biriydi. Hakikaten kalbimizde yer etmiştir. Çok uzun yıllar birlikte çalıştık ama özel yaşamını bilemem. Onun hakkında söyleyebileceğim tek şey, Türkiye’nin çok güzel okuyan sanatçısı olduğudur. Onu dinlerken kendimi sakinleştirici almış gibi hissederim. Türkiye’ye mâl olmuş, kendine yer etmiş, halkın gönlünde taht kuran biri hakkında konuşurken çok dikkat etmek lazım.

Bülent Ersoy: Hanımefendiler ve beyefendiler sanatkarlar güçlerini yeteneklerinden, seslerinden, yüksek ruhlarından ve de bilgi birikimlerinden alırlar. O yüzden sanatçılar için “Sanatçı olunmaz , sanatçı doğulur” sözüyle Zeki Müren sanatçı doğan büyük bir duayendi. Kişilikler ve özel yaşamlar ile gerçek sanatkarların, gerçek sanatlarını istirhamım odur ki birbirlerine karıştırmamak gerekir. Bu büyük yeri doldurulamayacak yorumculardan bahsederken llütfen daha hassasiyet ve kendilerine yakışır tarzda söylemler ile bahsetmenizi o devirde yas¸ayan bir sanatçı olarak herkesten recalarım ile istirham ederim efendim.

Yaşam