Sanayi odası başkanı büyüme rakamlarını yorumladı: İvme kaybı var

Sanayi odası başkanı büyüme rakamlarını yorumladı: İvme kaybı var
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, son dönemde büyüme oranlarında ivme kaybı görüldüğünü söyledi.

TÜİK bugün temmuz-eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekteki Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) rakamlarını açıklamıştı. Buna göre üçüncü çeyrekteki büyüme önceki yıla göre yüzde 3,9 artmış, önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 azalmıştı.

Yazılı açıklama yayınlayan Bahçıvan, büyüme oranlarının sanayi ve sanayi ihracatından güçlü şekilde beslendiği ifade edildi.

Bahçıvan, büyüme oranlarında yurt dışı kaynaklı gelişmeler başta olmak üzere, farklı olumsuz nedenlerden kaynaklanan bir ivme kaybı olduğunu gözlemlendiğini kaydetti.

İSO başkanı, "Bu ivme kaybını, özellikle İSO Türkiye İmalat PMI verilerinin son aylardaki belirgin düşüşünde de maalesef açıkça görmekteyiz" ifadesini kullandı.

Bahçıvan şunları kaydetti: "Yine de açıklanan üçüncü çeyrek büyüme verilerini Türkiye ekonomisinin dinamizminin bir göstergesi olarak değerlendirirken, nitelikli büyümenin korunması için, GSYH içinde sanayi büyümesinin payının arttırılması gerektiğinin altını çizmek isteriz. Ayrıca bu olumsuz dönemde bile, sanayimizin yatırım ihtiyacının ve sanayicimizin yatırım motivasyonunun hala oldukça yüksek olduğunu hatırlatmak istiyorum. Böylesine kıymetli bir iklim şansını ve fırsatını, ülkemizin geleceğine yönelik olarak olumlu değerlendirmemiz gerektiğini özellikle vurguluyorum.” (ANKA)

Ekonomi