Sancar'dan Millet İttifakı ile 'doğrudan müzakere' açıklaması: Yüzde 70'i buluruz

Sancar'dan Millet İttifakı ile 'doğrudan müzakere' açıklaması: Yüzde 70'i buluruz
Samandağ'ı ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Seçimlerde Millet İttifak ile birliktelik sağlayacak mıyız?" sorusu üzerine, "Doğrudan bir müzakere ile bu iktidarı göndermeye gidelim diyoruz. Bu şekilde yüzde 60-70 oranını buluruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Hatay ziyaretinin ikinci gününde Samandağlılar ile bir araya geldi.

+Gerçek'te yer alan habere göre, Samandağ'da yoğun ilgi ile karşılanan Mithat Sancar, bir kişinin “Seçimlerde Millet İttifak ile birliktelik sağlayacak mıyız? İstanbul ve Ankara Belediye seçimlerindeki gibi birlik olacak mıyız?” sorusuna “Bizler de bunun için uğraşıyoruz. Doğrudan bir müzakere ile bu iktidarı göndermeye gidelim diyoruz. Bu şekilde yüzde 60-70 oranını buluruz” yanıtını verdi.

'AMACIMIZ GÜÇLÜ BİR ALTERNATİF YARATMAKTIR'

Abdullah Cömert Parkı’nda açıklamalarda bulunan Sancar, şunları söyledi:

“Sorunlar büyük biliyoruz. Ekonomik çöküş içinde, yoksulluk almış başını gitmiş, açlık yayılmış durumda ama bir avuç sermayedar servetine servet katıyor. Bunun temelindeki anlayışı, bu iktiran beslendiği kaynakları değiştirmek zorundayız. Eğer değiştirmezsek sadece isimlerle uğraşırsak bu devran döner gider. Biz diyoruz ki bu devran artık dönmesin, bu devranı durduralım. Soygun düzenini durduralım. Bunu da ancak halkların birleşik mücadelesiyle yapabiliriz. Amacımız demokrasi güçlerinin hepsini bir araya getirmek ve güçlü bir alternatif, güçlü bir seçenek yaratmaktır. Eğer gerçek bir alternatifi, güçlü bir seçeneği, bu halklara sunamazsak başarı da kendiliğinden gelmeyecektir. O nedenle fikrimizi, birikimimizi, gücümüzü, irademizi birleştirmek zorundayız. bunu da başaracağımıza inanıyoruz.”

'SURİYE YÖNETİMİ İLE DİYALOG İÇİNDEYMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYORLAR'

Son günlerde iktidarın Suriye Yönetimi ile görüşeceğine dair gelen açıklamları da değerlendiren Sancar, asıl amacın barış olmadığını savundu:

“İktidar, milliyetçiliği, hamaseti yükselterek demokrasi güçlerinin bir araya gelmesini engellemeye çalışıyor. Bu oyunların farkına varalım. Şimdi Suriye’de, Suriye yönetimi ile bir diyalog içindeymiş gibi görünüyorlar. Bunun amacı, gerçekten bir bölgesel barış olsa amenna. Ama biliyoruz ki bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak halkların eşitliği temelinde kurulabilir. Halkların haklarına saygı temelinde kurulabilir. Halkların iradesini tanımak temelinde kurulabilir. Oysa şimdi bu iktidar, kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar, diplomasi yürütüyor. Yani yaptığı şey barış için çalışmak değil, Kürtlere karşı savaşı derinleştirecek desteği bulmaktır. Ama halklar bunun farkındadır. Suriye de Türkiye halkları da bunun farkındadır. Barış maskesi altında tezgahlanan kirli arayışları da boşa çıkaracak güce sahibiz. Biz hem bu ülkede hem de bölge de gerçek, onurlu halkların eşitliğine dayalı bir barış düzeni için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

'DEMOKRASİ GÜÇLERİ BİRLEŞECEK'

“Bu sömürü düzeni savaşla birlikte ancak mümkün olabiliyor. Savaş sömürüyü büyütüyor. Sömürüyü de gizlemek için savaşın yaratacağı milliyetçiliğe hamasete sarılmak istiyorlar. Bu oyunu boşa çıkaracağız. Hepimiz birleşeceğiz. Demokrasi güçleri birleşecek, halklar birleşecek, mücadeleyi ortak hale getireceğiz, bu iktidarı ve düzeni değiştireceğiz. Hep birlikte yapacağız.”

Politika