Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kaybı 18'e ulaştı

Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kaybı 18'e ulaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'daki can kayıplarını açıklarken, böyle "sayım" yaptı: “Biliyorsunuz, ölüm sayımız 12’ydi. Sonra hem kavşakta 2 vatandaşımızı kaybettik. Ardından bir de Piazza alışveriş merkezinde arama kurtarmacılarımız 3 vatandaşımızı maalesef canlı şekilde ulaştılar. Allah rahmet eylesin 15, bugün de hastanede yoğun bakımda olan bir vatandaşımız hayatını kaybetti 16..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa ve Adıyaman'da hayatını kaybeden yurttaşların sayısının 18’e yükseldiğini açıkladı.

Şanlıurfa'ya su verilememesine ilişkin "Sabah saat sabah 5’e kadar bu arıtma devam edecek. Aslında biz Eyyübiye’nin bir bölümüne akşam 5’ten itibaren su verebiliriz fakat yine bir değerlendirme daha yaptık. Üzerimize bir risk almadan, hemşerilerimiz bizi biraz mazur görsünler" diyen Bakan Soylu, şebeke suyunun sabah 5'de verileceğini, bunun konutlara ulaşmasının 7-8'i bulacağını kaydetti.

Can kaybı 18'e yükseldi

Bakan Soylu, can kayıplarına dair bilgi verirken dili sürçünce, "3 vatandaşımızı maalesef canlı şekilde ulaştılar" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, şöyle dedi:

"Şanlıurfa’da biliyorsunuz, ölüm sayımız 12’ydi. Sonra hem kavşakta 2 vatandaşımızı kaybettik. Ardından bir de Piazza alışveriş merkezinde arama kurtarmacılarımız 3 vatandaşımızı maalesef canlı şekilde ulaştılar. Allah rahmet eylesin 15, bugün de hastanede yoğun bakımda olan bir vatandaşımız hayatını kaybetti 16 Şanlıurfa’da, 2’de Adıyaman’da Tut ilçesinde toplam 18 vatandaşımız hayatını kaybetti ve Şanlıurfa’da Bozova yolunda 1 arama kurtarma çalışması devam ediyor. Yine aynı zamanda Tut’da da 2 arama kurtarma çalışması, arama kurtarma ekiplerince hala ilgili ırmaklarda, derelerde devam etmektedir."

Soylu, hasar gören evlere yönelik ödemelerin başladığını belirtti. (ANKA)

Gündem