Şanlıurfa YRP Adayı Kasım Gülpınar'dan AKP'ye çağrı: Endişeniz varsa çekilin

Şanlıurfa YRP Adayı Kasım Gülpınar'dan AKP'ye çağrı: Endişeniz varsa çekilin
Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Kasım Gülpınar DEM Parti üzerinden insanları korkuttuklarını ifade ederek AKP'ye çağrıda bulundu: Eğer böyle korkuları, endişeleri varsa, hakikaten mesele buysa o zaman yapılması gereken şey onların adayının çekilmesi.

Yerel seçim sonuçlarının merak edilen illerinden birsi Şanlıurfa. Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Kasım Gülpınar AKP ve Yeniden Refah Partisi arasındaki gerilime dair Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a açıklamalarda bulundu.

Daha önce AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı Danışmanlığı yapan Gülpınar, AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa adayı olmuştu. Adaylığı ve Yeniden Refah Partisi'nin seçim sürecindeki duruşu AKP de tarafında tartışma konusu olmuş ve eleştirilmişti.

Röportaj sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleri hakkında sorulan "En son tam da burada, Urfa mitinginde "Şahsımızın gölgesinde yürüyerek seçim kaybettirmek isteyenlere rıza göstermeyiz" dedi. Nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna Gülpınar," Net bir şey olmayınca çok üstüme alamıyorum bazı şeyleri. Ayrıca o tarifin içine girdiğimi hiçbir düşünmüyorum. Kim hedefse, kim kastediliyorsa bence onların bu işi değerlendirip cevap vermesi daha uygun olur. Ben o tarife girmediğimi düşünüyorum" diye cevap verdi.

AKP'nin il başkanının yuhalanmasını da değerlendiren Gülpınar "Kişisel bir şey de olabilir, parti içi bir mesele de olabilir. Tam olarak nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Ama genel manada şu anda hem yerel yönetime hem de parti yönetimine halkın bir tepkisi var. Bu artık bütüncül halde değerlendirmeli." dedi.

"Ak Parti'nin endişesi DEM Partiyse kendileri adaylıktan çekilmeli"

Gündemde çokça dolaşan Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti lehinde ya da AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi lehinde adaylıktan çekilecek iddiaları sorulduğunda aday Gülpınar, "Artık az bir zaman kaldı. Bu vakitten sonra hem etik olarak hem siyasi olarak nasıl olur? Bunlar tabii üst düzeyde görüşülecek konular" dedi.

DEM Parti üzerinden insanları korkuttuklarını da ekleyen Gülpınar AKP net bir çağrıda bulundu, "Ama şu bir hakikat; eğer böyle korkuları, endişeleri varsa, hakikaten mesele buysa o zaman yapılması gereken şey onların adayının çekilmesi. Eğer böyle bir endişe varsa ki böyle bir endişe olduğunu sürekli telaffuz ediyorlar; o zaman güçlü olan lehine feragat edilmeli. Bunu en baştan beri söylüyorum, her geçen gün artan bir trend var. Katlanarak gidiyor. Bu seçimin ilk gününden bugün geldiğimiz noktaya çok ciddi bir eğilim var bize dönük. Bunu görmemek mümkün değil" dedi.

Gündem