Şanlıurfa'da aday olmayı bekleyen Ahmet Bahçıvan'dan YRP iddiası: Beni kandırdılar

Şanlıurfa'da aday olmayı bekleyen Ahmet Bahçıvan'dan YRP iddiası: Beni kandırdılar
Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, sosyal medya hesabından bu dönem Şanlıurfa'da Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) adayı olduğunu duyurdu. Daha sonra söz konusu paylaşımlarını kaldıran Bahçıvan, adaylık sürecinde YRP tarafından aldatıldığını öne sürdü.

Şanlıurfa’da 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan, geçtiğimiz günlerde YRP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını duyurmuştu.

Bahçıvan, adaylığını duyurduğu sosyal medya paylaşımlarını daha sonra sildi.

Paylaşımlarında projelerine kadar yer veren Bahçıvan, birkaç gün önce aday olduğu yönündeki tüm paylaşımları kaldırarak şu ifadeleri yazdı: “Beni aldatan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanını Allah'a havale ediyorum. Bizi aldatan bizden değildir.”

Yeniden Refah Partisi ise Urfa adayı olarak eski AKP MKYK Üyesi, dört dönem AKP Şanlıurfa Milletvekilliği yapan Kasım Gülpınar'ı açıkladı. Adaylıkla ilgili kandırıldığını ifade eden Bahçıvan, yaşananlara dair, Gazete Duvar'dan Fatma Keber'e konuştu.

“Ben aday adaylığına başvurmamıştım” diyen Bahçıvan teklifin, YRP Urfa İl Başkanı'ndan geldiğini aktardı.

Erbakan görüşme teklif etti

Bu süreçte il başkanı tarafından en az 5-6 kez arandığını ifade eden Bahçıvan, teklifin Fatih Erbakan’dan gelmesi halinde aday olabileceğini ilettiğini bildirdi. “Fatih Bey aramazsa ben gelmem, Fatih Bey de lütfetti, aradı sağ olsun. 22 dakika kendisiyle telefonla konuştuk” diyen Bahçıvan Erbakan’ın kendisine Ankara’da yüz yüze görüşmeyi teklif ettiğini de sözlerine ekledi.

"Biz sonra açıklayalım dedim"

Bahçıvan, şunları söyledi: “Yaklaşık bir saat kendisiyle baş başa görüştük. Bütün bunların hepsi belgelidir. Sonuçta genel başkanımız ‘tamam, sen bizim adayımızsın. Bunu hemen iki-üç gün sonra açıklayalım’ dedi. Ben de ‘Hemen açıklanmayalım, bırakalım bir hafta sonra AK Parti açıklayacak, onlar açıkladıktan sonra biz açıklayalım’ dedim. Çünkü psikolojik üstünlük bizde kalmış olur. O da mantıklı buldu, ‘tamam’ dedi.”

"Erbakan, seninle devam ediyoruz dedi"

AKP'nin bu süreçte Şanlıurfa adaylarını gecikmeli açıkladığını hatırlatan Bahçıvan, “Çünkü güçlü aday yoktu. AK Parti, Zeynel Abidin Beyazgül’ü başkan adayı yaptıktan sonra artık bizim açıklamak için zamanımız gelmişti. Biz bunu değerlendirirken bir baktık ki, aday olarak Kasım Gülpınar'ın adı geçmeye başladı. Ben de bunun üzerine Fatih Bey'i arayıp sordum" dedi.

Bahçıvan, Erbakan’ın kendisine “Seninle devam ediyoruz” dediğini söyledi.

Erbakan'dan teyit alınca adaylığını açıkladı

Kasım Gülpınar’ın adının geçmesine rağmen, Erbakan üzerinden kendi adaylığını teyit ettikten sonra sosyal medyadan adaylığını duyurduğunu söyleyen Bahçıvan “Kafamda projelerimi de kurmuşum” dedi.

Bahçıvan, gelinen noktada kandırıldığını ifade etti. (Kısa Dalga)

Gündem