Şanlıurfa'da saldırıya uğrayan CHP'li Şeker: Kadınların yerine oy kullanıldı

Şanlıurfa'da saldırıya uğrayan CHP'li Şeker: Kadınların yerine oy kullanıldı
Şanlıurfa'da saldırıya uğrayan eski CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker, bulunduğu köyde kadınların yerine oy kullanıldığını söyledi.

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bir kez daha sandık başına gidiyor.

CHP'li Ali Şeker, bugün Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki Karaali köyünde 40 kişilik grubun saldırısına uğradı.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'e konuşan Şeker, köyde sandığa gitmeyen kadınların yerine oy kullanıldığını ifade etti.

CHP'li isim, köye üç kişi gittiklerini, 1093 seçmenin bulunduğu köyde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 1074 oy çıktığının görüldüğünü kaydetti.

'AKP görevlileri tehdit ediyordu'

Şeker şunları anlattı: "Biz de valiliğe, emniyete tedbir alınsın diye her yere bildirdik. AKP'nin görevlileri buradaki sandık başkanlarını tehdit ediyorlardı. Bizim orada varlığımız reddettiler ve bizi taciz ettiler. Görevli olarak orada olduğumuzu ve usulüne uygun oy kullanılması için yasal durumu hatırlattık. Kadınların yerine oy kullanıldı. Bizi 3 sandığın kurulduğu caminin taziye evinden çıkarttılar burada oy kullanılıyor. İki kadın ve bir subay eşi dışında hiçbir kadın yoktu. Bizi sürekli taciz edip terörist tanımlamalarıyla kendi yaptıkları seçim terörünü bize yansıtarak tehdit ettiler. Biz bunun suç olduğunu söyledik. Burada sadece 4 jandarma görevlisi vardı. Yaşanan usulsüzlüklere karşı çıktığımız için 30 - 40 kişi saldırmaya çalıştı. Araya girenlere sayesinde büyük bir lincin önüne geçildi." (Kısa Dalga)

Gündem