‘Sansür Yasası’ LeMan’ın kapağında

‘Sansür Yasası’ LeMan’ın kapağında
Mizah dergisi LeMan, bu haftaki sayısında “sansür yasası”nı kapağına taşıdı

Mizah dergisi LeMan son sayısında, kamuoyunda sansür yasası olarak bilinen ve yasayı kapağına taşıdı.

Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda “sansür yasası” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun mizah dergisi LeMan’ın son sayısında kapak konusu oldu.

LeMan, içerdiği 29. Maddedeki “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” ifadeleri nedeniyle gazetecileri yakından ilgilendiren yasanın okur için etkisini ele almayı tercih etti.

Kapakta bir internet kullanıcısı internete girmeye çalışıyor. Bu sırada, kravat ve takım elbisesinden siyasetçiyi çağrıştıran kişi internet kullanıcısının gözünü kapatıyor. İnternet kullanıcısı “Girdik mi” diye soruyor, gözünü kapatan kişi de “Girdik, sen bakma alttan” diyor. İnternet kullanıcısı kişinin de tepkisi, “Öyle ya da böyle internet çok işimize yarıyor” şeklinde oluyor.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da çağrıştırdığı anlaşılan diğer kişi hareketsiz olarak süreci izliyor.

İşte LeMan’ın son sayısının kapağı:

leman1.webp

Gündem