Sarallar operasyonları önceden biliyormuş: Organizeden haber geliyor anında ya!

Sarallar operasyonları önceden biliyormuş: Organizeden haber geliyor anında ya!
İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan "sızıntı" suçlaması yaparak gizlediği iddia edilen Sarallar operasyonunda çarpıcı dinleme kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlara göre Sarallar, operasyonları önceden biliyordu.

Sarallar grubuna yönelik yürütülen soruşturmada elde edilen dinleme kayıtları, şüphelilerin kendilerine yönelik operasyonları önceden Emniyet kaynaklarından öğrendiklerini ortaya çıkardı. Soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamede yer alan kayıtlarda "Organize’den haber geliyor anında ya”, "Bizden 160 kişi alacaklarmış", "Dikkat et, ayın 18’inde büyük bir operasyon var" gibi ifadelerin yer aldı.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, Sarallar grubuna yönelik hazırlanan iddianamede, "kamu kurumlarından örgüt üyelerine bilgi akışı olduğu ve bu bilgilere dayanarak kendilerine yönelik operasyonlara karşı tedbir aldıkları" değerlendirmesi yer aldı. Örgüt yöneticilerinin bazı telefon konuşmaları da kamu kurumlarından kendilerine bilgi akışı olduğunun delili olarak iddianamede yer aldı.

İddianamede yer alan ve grubun yöneticilerinden Ahmet Fazlıoğlu ile Eşref Kemal Saral arasında geçen konuşma şöyle:

Fazlıoğlu: Dikkat et, ayın 18’inde büyük bir operasyon var. Bu ay...

Saral: Yapma ya!

Fazlıoğlu: Bizden 160 kişi alacaklarmış, böyle gelmiş. Böyle bir rakam verilmez yani...

Saral: Dur bir arayayım patronu, Alaattin’i (Saral) bir sorayım. Git derse gideriz şeye.

Organize'den haber geliyor anında

Bir başka kayıtta da arkadaşları gözaltına alınan grup üyelerinin bu konudaki konuşmaları var:

B.Ç.: Hikmet’i aldılar. Çok kişiyi aldılar. Gelip senle görüşmem lazım. Kendine bir yol seçmen lazım.

C: Gelsene.

B.Ç.: (Arka plandakilere hitaben) “Ya saçmalamayın, Organize olsa ben, Organize’den haber geliyor anında ya...” diyor.

İddianameye göre, grubun yönetici ve üyeleri örgüt hiyerarşisinde Alaattin Saral’ın adını kullanmamaya dikkat ediyor, özellikle telefon görüşmelerinde ondan “1 Numara” diye bahsediyordu. İddianamede bu konudaki bir telefon görüşmesi de yer aldı:

İsmi Belirlenemeyen Kişi: O zaman Alaattin (Saral) amca ile...

Mithat Saral: Şişt, isim verme

İsmi Belirlenemeyen Kişi: Alaattin amca ile geleceksin.

Mithat Saral: Ulan isim verme!

Emniyet, Soylu iddiasını yalanlamıştı

T24 yazarı Tolga Şardan, Sarallar Grubu'na yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bilgi verilmediği iddiasına yer vermişti. Şardan, Soylu'nun bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ı kendisine bilgi verilmemesi nedeniyle eleştirdiğini, Aktaş'ın da Soylu'ya "Size her söylediğimizde sızıntı oldu" dediğini yazmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise bu iddiayı "yalan ve iftiradan ibaret" sözleri ile yalanlamıştı.

169 sanık var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı organize suç örgütü 'Sarallar'a yönelik soruşturmasını tamamladı, aralarında İlyas Saral ve Erdal Acar'ın da bulunduğu 169 kişi hakkında dava açıldı.

198 sayfalık iddianamede, aralarında oyuncu Necati Şaşmaz'ın da bulunduğu 9 kişi "mağdur", şarkıcı Aylin Coşkun Aslan, 2017 yılında çıkan bir çatışmada öldürülen iş insanı Oktay Üzüm’ün oğlu Ahmet Yusuf Üzüm ve iş insanı Atalay Demirbaş'ın da bulunduğu 58 kişi "müşteki", 2 kişi ise "müşteki-sanık" olarak yer aldı. (Kısa Dalga)

Gündem