Sarallar soruşturması büyüyor: Ünlüler için mahkeme kuruyorlar, yüzde 50 komisyon alıyorlar

Sarallar soruşturması büyüyor: Ünlüler için mahkeme kuruyorlar, yüzde 50 komisyon alıyorlar
İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar suç örgütüne yönelik yapılan ve 119 kişinin gözaltına alındığı operasyonda bazı ünlüler emniyete çağrıldı. Örgütün aralarında alacak verecek meselesi olan ünlüler için mahkeme kurduğu ve taraflardan yüzde elliye kadar komisyon aldığı iddia ediliyor.

Sarallar adı verilen organize suç örgütüne, İstanbul merkezli 13 ilde yapılan operasyonlarda 119 kişi gözaltına alınmıştı.

Bazı ünlü isimlerinde ifadeye çağrıldığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında örgütün liderlerinden olduğu ileri sürülen iş insanı Erdal Acar da bulunuyor.

İDDİA: ÜNLÜLER İÇİN MAHKEME KURULUYOR, ÖRGÜT TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR

Alaattin Çakıcı'dan sonra en büyük mafya grubu olarak nitelendiren Sarallar soruşturması hakkında polis, ''Aralarında alacak verecek meselesi olan iş insanları ya da ünlüler için mahkeme kuruluyor, anlaşmazlık yaşayan isimlerle komisyon karşılığı görüşmeler yapılıyordu. Uzlaşmayı kabul etmeyenler de Sarallar suç örgütü tarafından tehdit ediliyordu'' iddialarını araştırıyor.

Acar'ın, alacak verecek sorunu yaşayan ünlü isimleri görüşme masasına çağırıp anlaşmalar yaptığı, anlaşmayı kabul etmeyen isimleri ise tehdit ettiği ileri sürüldü.

ŞAŞMAZ, PETEKKAYA VE ENGİN EMNİYETE BİLGİ VERDİ

Tehdit edilen ve kendileri için mahkeme kurulan ünlüler arasında Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya ve Sinan Engin'in bulunduğu iddia edildi.

Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, boşandığı eşiyle mal paylaşımı sorunu nedeniyle çağrıldığı öne sürüldü.

Suç örgütü tarafından tehdit edilene isimler arasında eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin ve oyuncu Erkan Petekkaya'nın da olduğu belirtilirken, bu isimler emniyete davet edilerek ''mağdur'' sıfatıyla bilgilerine başvuruldu.

YÜZDE 50'YE KADAR KOMİSYON ALIYOR İDDİASI

Eğlence ve sanat dünyasından aralarında alacak verecek meselesi bulunan insanlara aracılık yapıp yüzde 50’ye kadar komisyon aldığı belirlenen çetenin, birçok ünlü eğlence mekanından da haraç aldığı iddia ediliyor.

31 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 119 şüpheliden 31'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi. (DHA-Kısa Dalga)

Gündem