Saray’da Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü için kapışma

Saray’da Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü için kapışma
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, İbrahim Kalın’dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü için Saray’da kapışma olduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Dışişleri Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı da MİT Müsteşarlığına getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyi açıklamasının ardından çeşitli kurumlara atamalar sürerken, İbrahim Kalın’dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’ne henüz atama yapılmadı.

Nuray Babacan, Gazete Pencere’deki köşesinde, Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğüne dair kulis bilgilerini aktardı.

Babacan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Yeni kabine ve buna bağlı olarak yapılacak üst düzey bürokrasi atamaları önümüzdeki günlerde çok konuşulacak. Öncelikle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sözcülük kapışması yaşandığını aktaralım. İbrahim Kalın’ın MİT Müsteşarlığı görevine getirilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü ciddi bir yarış alanı oldu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile eski TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Çağatay Kılıç arasında yarış olduğu belirtiliyor. Ancak AKP kurmayları, iki ismi de bu görev için yeterli bulmuyor. Kalın’ın yerini dolduracak “dengeli, üslup ve iletişim sorunu olmayan” birileri için kulis yapılıyor.”

Bu arada, Çağatay Kılıç, bu sabah Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı. (Kısa Dalga)

Politika