Sarıgül'den "belirli suçlar hariç" af çağrısı

Sarıgül'den "belirli suçlar hariç" af çağrısı
Geçen haftadan beri genel af çıkartılması için çağrıda bulunan TDP lideri Mustafa Sarıgül, siyasi parti liderlerine bu kez Maltepe Cezaevi önünden seslendi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Musafa Sarıgül ve parti yöneticileri saat 12.00'de Maltepe Ceza İnfaz Kurumu önüne gitti. Sarıgül, burada mahkum yakınları ve cezaevi çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.

Daa sonra basın açıklaması yapan Mustafa Sarıgül, bayramdan önce genel af çıkartılması için siyasilerin harekete geçmesini istedi:

"Cezaevlerinde 325 bin kişi parlamentoda çıkacak haberi bekliyor. Bu mübarek ayda bu önemli ayda toplumsal barışı sağlayalım. Belirli suçlar hariç kader mahkumlarını sevindirelim. Annelerini babalarını sevindirelim. Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Bunu oy hesabı için yapmayalım. Toplumsal barış için yapalım. Çeşitli nedenlerle kader mahkumu olmuş, binlerce evlat parlamentodan çıkacak olan haberi beklemekte. Bayram öncesi içerideki bu evlatları sevindirelim. Belirli suçlar hariç bütün evlatlara bir kez daha şans tanıyalım. Bayram öncesi kader mahkumları aileleriyle buluşsun. Onlara mutlaka af çıkartalım. Yüzüncü yıla giriyoruz. Yüzüncü yıla girerken de toplumuzla barışalım. Kardeşlik hukukunu tekrar sağlayalım. Bütün siyasi partilere çağrım parlamentoyu olağanüstü toplayalım ve bu affı bayramdan önce gerçekleştirelim." (DHA)

Politika