Sarıyer'deki kilise saldırısı güvenlik kamerasına yansıdı

Sarıyer'deki kilise saldırısı güvenlik kamerasına yansıdı
İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı.

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayininin yapıldığı saat 11.40 sıralarında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda C.T. isimli kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Silahlı saldırı kilisenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, maskeli iki şüphelinin kiliseye girdiği ve ateş ettiği görülüyor. Görüntülerde, maskeli bir kişi ondan hemen önce kiliseye giren kişinin başına silahla vuruyor. Ardından saldırganlar kaçıyor.

Henüz yakalanmadılar

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu: "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir"

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diyerek saldırıyı duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem