Satanist erotik roman yazarıyla evlenen piskopos görevden alındı: "Aşık oldum"

Satanist erotik roman yazarıyla evlenen piskopos görevden alındı: "Aşık oldum"
İspanya’nın en genç piskoposu olan ve muhafazakâr görüşleriyle tanınan Xavier Novell Goma, satanist erotik romanlar yazan eski psikolog Silvia Caballol ile evlendiği için görevinden alındı.

İspanyol din adamı Xavier Novell Goma, halk tarafından tanınan, saygın ve tutucu bir kilise görevlisi ve ülkenin en genç yaşta Psikopos unvanı alan kişisiydi. Gazete Duvar'ın aktardığına göre  özellikle eşcinseller konusundaki bağnaz görüşleriyle tanınan ve 'şeytan çıkarma' ayinleri düzenlemesiyle tanınan muhafazakâr din görevlisi, Katalanların bağımsızlığına destek vermesiyle de dikkat çekmişti.  Piskopos, ağustos ayında kişisel sebeplerle görevini bırakmış, birkaç hafta sonraysa 'Cebrail'in Şehvetinin Cehennemi' gibi erotik kitapların yazarı olan Caballol ile ilişkisi ortaya çıkmıştı. Novell bu tarihte Religión Digital (Dijital Din) isimli internet sitesine "Aşık oldum ve işleri doğru yapmak istiyorum” demişti.  


İspanya’da toplanan piskoposlar konferansında yapılan açıklamada Novell'in görevden alındığı belirtildi ve "Kamuoyunun da bildiği gibi, Solsona piskoposu Xavier Novell Goma 22 Kasım 2021'de Barselona'nın Suria kasabasında Silvia Caballol ile resmi nikahla evlendi. Din görevlileri, sadece resmi nikahla da evlenseler görevden alınır" denildi.

Dünya