Savaşın başından bu yana ilk: Erdoğan ve Zelenskiy yüz yüze görüşüyor

Savaşın başından bu yana ilk: Erdoğan ve Zelenskiy yüz yüze görüşüyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaşın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ilk kez yüzyüze görüşüyor. Erdoğan'ın heyetinde, SİHA üreticisi Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın da bulunması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın batısındaki Lviv kentinde bulunan Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesi başladı. Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna'daki operasyonunun başlamasının ardından Zelenskiy ile ilk kez yüz yüze görüşüyor.

Lviv'e Polonya üzerinden giden Erdoğan, Zelensky ile görüşmeden önce tarihi Lychakiv Mezarlığı'nı ziyaret etti. İkili görüşmelerin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile üçlü bir zirve yapılması planlanıyor. Tahıl koridorunun ve genel olarak savaşa son verilmesi yönündeki girişimlerin ele alınması beklenen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

BAYKAR GENEL MÜDÜRÜ DE HEYETTE

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem