Savcıyı muayene etmediği için gözaltına alınan doktor: "Ters kelepçeyle sorguya götürülmem gerekiyormuş"

Savcıyı muayene etmediği için gözaltına alınan doktor: "Ters kelepçeyle sorguya götürülmem gerekiyormuş"
Osmaniye Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel'e sırası ve randevusu olmadan muayene olmak istedi. Savcı, bunu reddeden Günel için gözaltı talimatı verdi.



Osmaniye Devlet Hastanesine ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel'e sırası ve randevusu olmadan muayene olmak istedi.

Günel'in bunu reddetmesi üzerine yaşanan tartışma sonrası savcının, doktorun gözaltına alınması için talimat verdiği öne sürüldü.  Doktor Kemal Gökhan Günel medyaya yaptığı açıklamada, olayı şöyle anlattı:  

“Hasta muayene ediyordum. Sert bir şekilde kapı çaldı, birdenbire içeri bir şahıs girdi. Kendisinin savcı olduğunu söyledi ve muayene etmemi istedi. Ben de içeride hasta varken bu şekilde muayene edemeyeceğimi bildirdim. Durumunu anlattı, sonra kontrolünün geldiğini söyledi.
Ben de kendisine muayene ve tedavi olduğu ve kendisinin takibinin yapıldığı ilk hekimden muayene olması gerektiğini ilettim. 'Ben Cumhuriyet başsavcıyım, seninle uğraşırım’ dedi. 'Bizim kendi haklarımız var' dedim. Gerekli yerlere gidip şikayette bulunabileceğini söyledim. Bunun üzerine şahıs odadan çıkmadı. Sesini yükseltip parmak sallamaya başladı. Normal yolla konuşmaya çalışmama rağmen bana bağırarak konuşma demeye başladı. Sanki kendisiyle bağırarak konuşuyormuşum gibi. 'Beyefendi, sizinle diyalog kuramıyorum’ deyip odadan çıkıp gittim.

'SENİNLE UĞRAŞACAĞIM'

Başka bir hasta vardı. Kalp damar yoğun bakımda yatıyordu. Ben ona baktım, sonra geri döndüm. Döndüğümde bir baktım ki bizim polikliniğimiz kapanmış. Hastaların hepsi kapının önünde bekliyor. Biz Defne Hanım'la anahtarımızla içerip girip bir baktık, savcı bey orada oturuyor. ‘Bakın, diğer hastaların işini yapmamızı engelliyorsunuz, işimizi engelliyorsunuz, nüfuzunuzu kullanarak diğer hastaların sağlık hakkını işgal ediyorsunuz’ dedik. Sinirlendi, bağırmaya, parmak sallamaya başladı. Böyle olunca güvenliği çağırdık. Güvenlikten 2 kişi geldi. Biri hastane polis memurumuz. Herkesin gözü önünde dışarı çıkmasını istedim. ‘Ben gerekli yerleri aradım, bak nasıl sana kendime baktıracağım, seninle ilgileneceğim, seninle uğraşacağım’ diye tehditler savurdu. Çıkıp odadan gittim. Hastanenin başka birimleri şahsı dışarı çıkardı. Sonradan öğrendim ki mevcutlu bir şekilde karakola isteniyormuşum. Biz adam öldürmedik, kimseyi yaralamadık. Sadece usulsüz sıra isteyen birine 'hayır sıra vermemiz mümkün değil' diye mevcutlu bir şekilde yani ters kelepçe ile benim sorguya götürülmem gerekiyormuş."

Hastane yönetimi ve diğer doktorların gözaltına engel olmak için Günel’in odasının önüne geldiği öğrenildi. Daha sonra Doktor Kemal Gökhan Günel başka bir araçla Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye gitti. Günel ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Şemsi Soner Özdemir, olaya ilişkin yaptığı açıklamada “Arkadaşımızın bir suçu, hakareti yok. İfadeler alındı, serbest bırakıldı. İki taraf birbirine davacı oldu” dedi.

BAŞSAVCI OLAYI DOĞRULADI

Öte yandan Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, olayı doğruladı. Yazılı açıklama yapan Tekne "İddialara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklamaya ihtiyaç duyulduğunu" belirtti ve şunları söyledi: "Nöbetçi doktorun, asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı M.B’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde M.B'nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B'nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Nöbetçi doktor, aynı gün başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." (gazeteduvar.com)

Gündem