Savcılığın Kaftancıoğlu iddianamesi: Delil yok ama dava zaruretten

Savcılığın Kaftancıoğlu  iddianamesi: Delil yok ama dava zaruretten
Anadolu Başsavcılığı, Kaftancıoğlu hakkında Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekmeye azmettirdiği suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Mahkemenin, daha önce verilen takipsizlik kararını kaldırması üzerine mecburen iddianame hazırlayan savcılık, Kaftancıoğlu'nun suçu işlediğine ilişkin delil olmadığını iddianamede tekrarladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Savcılığın, daha önce verilen takipsizlik kararına Altun'un yaptığı itirazın mahkemece kabul edilmesi nedeniyle zorunlu olarak hazırladığı iddianamede Kaftancıoğlu'nun suçu işlediğine ilişkin delil olmadığı tekrarlandı.
İddianamenin Avrupa Parlamentosu’nun, önceki gün Türkiye ile ilgili aldığı kararda Kaftancıoğlu’na yönelik “yargısal tacizin” durdurulması çağrısından hemen sonra gelmesi dikkat çekti.
Anadolu  Başsavcılığı'nın iddianamesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar Kuzguncuk'ta ailesi ile birlikte kullandığı evin fotoğraflarının çekilmesi için CHP Üsküdar Başkanı Suat Özçağdaş’ı Kaftancıoğlu'nu azmettirdiğini iddia ettiği hatırlatıldı.

"Delil yok ama mecburuz"

İddianamede
 iletişim kayıtları ve Suat Özçağdaş’a ait telefonun incelendiği ve Kaftancıoğlu’nun şüphelinin eylemini gerçekleştirmesine azmettirdiğine dair veri bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle Kaftancıoğlu hakkında delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, itiraz üzerine kararın kaldırıldığı için kamu davası açma zarureti doğduğu anlatıldı.

Aynı olaya ikinci dava

Öte yandan, Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin "suç ve suçluyu övme" suçlarından  9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.  Özçağdaş hakkında ise ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 


Gündem