Savcının odasından kovulmuştu: Eski kocası yüzüne pas sökücü döktü

Savcının odasından kovulmuştu: Eski kocası yüzüne pas sökücü döktü
Defalarca şikâyet dilekçesi veren, koruma istemek için girdiği savcının odasından kovulan Yasemin Aksoy, eski kocası tarafından yüzüne atılan kimyasal madde ile yaralandı.

Bayrampaşa'da yaşayan Yasemin Aksoy, bir yıl önce boşandığı ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eski eşi Yusuf Çavdar'ın saldırısına uğradı. Aksoy'un yüzüne kimyasal madde atan Çavdar, gözaltına alındı.

Bayrampaşa'da yaşayan, 2 çocuk annesi Yasemin Aksoy (32), 12 yıl evli kaldığı Yusuf Çavdar (36) ile bir yıl önce boşandı. Ayrılığın ardından eski eşini taciz eden Yusuf Çavdar hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Ancak Çavdar eski eşini rahatsız etmeye devam etti.

DHA'nın haberine göre, Yasemin Aksoy, önceki gün sabah saatlerinde Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi'ndeki evinden işe gitmek için ayrıldı. Bu sırada park halindeki araçların arkasına gizlenen Yusuf Çavdar, Aksoy'un yolunu kesti. Çavdar bir süre tartıştığı kadınının yüzüne, "Güzelliğine mi güveniyorsun?" diyerek kimyasal madde attı.

Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılan kadın, yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Aksoy'un şikâyetiyle Yusuf Çavdar gözaltına alındı.

Savcının odasından kovulmuştu: Eski kocası yüzüne pas sökücü döktü

"Uzaklaştırma kararını 3 kere ihlal etti, ceza almadı"

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Yasemin Aksoy, "İşe gitmek için evden çıktım. Sokakta yürürken eski eşim önümde durdu. Sadece 'Güzelliğine mi güveniyorsun? Seni öldürmeyeceğim ama süründüreceğim' diyerek bana doğru adım attı. Ben bir şey yapacağını düşünmedim çünkü elleri cebindeydi. İlerlemeye başladığımda hafif soğuk bir su hissettim. Gözlerimi kapatıp yüzümü korumaya aldım. İkinci bir hamle yaptı, muhtemelen boynuma geldi. Yere kapaklandım ve bağırmaya başladım. O sırada gözlerim kapalıydı. Çığlık çığlığa apartmana koştum. Babam ve annemden yardım istedim. O sıra komşular yardım ettiler. Mahallemizden bir komşu yüzümü yıkamış. O sayede yüzümde hafif yanıklar oldu. Boynum kötü halde. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen, sürekli peşimdeydi. Atölyeme ses kayıt cihazı yerleştirmişti. Şikâyette bulundum, hiçbir ceza almadı. Üç kez uzaklaşma kararını ihlal etti, ceza almadı" diye konuştu.

"Savcının odasına daldım, ölmeyim diye, savcı dışarı çıkardı"

Daha önce de hastanede darp edildiğini söyleyen Aksoy, "Büyük oğlumu hastaneye götürdüğüm sırada, bina önünde beni darp etti. Yine cezai işlem yapılmadı ve sonuçları oldu. Ölebilirdim, daha kötü yaralar almış da olabilirdim. Silah ya da bıçakla da gelmiş olabilirdi. Madde kullanmış olmasından şüphe ediyorum. Hakaretleri zaten vardı. Yani neden insan gibi evlenip, boşanamıyoruz? Benim gibi nice insanlar var. Süreç hızlı işlemiyor. Karakola gidiyorsun bir şey yapmıyorlar. Polis memuru benim yanıma gelene kadar, adam uçup gidiyor. Polisler de belki ellerinden geleni yapıyorlar ama fazlasını yapmıyorlar. Savcı nasıl olsa bırakacak diye düşünüyorlar. Bunların artık ağırlaştırılmış bir ceza almaları şart. 3-6 ay sonra bırakıldığında ne olacak. Tekrar aynı şeyi yaşayacağım. Bir psikopat yüzünden şehir mi değiştireceğim. Adımı, hayatımı, ismimi, yüzümü mü değiştireceğim. Kadın hakları var diyorlar ama maalesef göremedim. Kaç şikâyet dilekçem var. Bizzat savcının odasına daldım, ölmeyim diye. Savcı beni dışarı çıkardı, 'Ne hakla odama böyle girersin, bu hakkı nereden buluyorsun?' dedi. İşte sonucu da bu oldu" dedi.

Kimyasal madde ile geldi, "tasarlamadım" dedi

Yusuf Çavdar polisteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Savcılığa çıkarılan Çavdar ifadesinde, Yasemin Aksoy'un kendisine karşı uzaklaştırma kararı aldırmış olduğu halde çocuklarının görüş gününü konuşmak amacıyla yanına gittiğini söyledi. Çavdar, 3 gün önce aldığı pas sökücüyü motorunun ayaklığındaki pası sökmek için yanında taşıdığını öne sürerek, "Yasemin Aksoy benimle konuşmak istemedi. Küfür edip 'Seninle konuşacak bir şeyim yok. Çocukları sana göstermeyeceğim' dedi. Ben de kendime hâkim olamayarak elimde bulunan pas sökücüyü üzerine attım. Sonra uzaklaştım" dedi. Eski eşini tehdit etmediğini ileri süren Çavdar, yere düştükten sonra vurmadığını ve pişman olduğunu savundu.

Çavdar, tutuklanması talebiyle sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki sorgusunda ise "Yasemin'in üzerine denk geldi. Özellikle yüzüne doğru fırlatmadım. Tasarlayarak gerçekleştirmedim. Serbest bırakılmamı talep ederim" dedi.

Mahkeme, Çavdar'ın "Kadına karşı basit yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Kadın