Saygı Öztürk: Erken seçimi Cumhur İttifakı istese de CHP ve İYİP kabul etmeyecek

Saygı Öztürk: Erken seçimi Cumhur İttifakı istese de CHP ve İYİP kabul etmeyecek
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Cumhur İttifakı seçimin Nisan veya Mayıs ayına alınmasını istese de CHP ve İYİ Parti'nin bu teklifi kabul etmeyeceğini yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, “Altılı masanın seçim kararı” başlıklı yazısında, erken seçim tartışmalarına dair dikkat çekici iddialarda bulundu.

Öztürk, şöyle yazdı:

“Cumhur İttifakı seçimin nisan ya da mayısa alınmasını istese de buna CHP ve İYİ Parti, ‘evet’ demeyecek, seçimin haziranda ve zamanında yapılmasını isteyecek. Cumhur İttifakı'nın seçimi öne almaya da oyu yetmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez seçime katılıp katılmayacağı tartışması da daha çok hukukçulara bırakılacak.”

Altılı Masa'nın seçim çalışmalarını da aktaran Öztürk, "Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, 2018 seçim sonuçlarını baz alıp hangi ilde hangi siyasi partinin tek başına, nerede seçime ortak gireceğini, diğer partilerle görüşüp belirlemeye çalışıyor.

“Bunun için şimdiden illerde kamuoyu yoklamaları yaptırılıyor. 7-8 yoklama sonucunda seçime hangi ilde nasıl girileceği ortaya çıkacak. Yasa gereği 41 ilde partinin kendi logosuyla seçime katılacağını da hatırlatalım.”

Yazının tamamı

İlgili Haberler
Politika