Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışıyor! Cep telefonları için yeni özellik

Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışıyor! Cep telefonları için yeni özellik
Cep telefonları için yeni bir özellik geliştirildi. Bu özellik, kullanıcıların daha verimli ve güvenli bir deneyim yaşamalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır

Elon Musk'ın uzaydan gezegenimize internet hizmeti veren Starlink projesinin, mobil platformlara yönelik genişlemesi için çalışmalar hızla ilerliyor. Starlink projesi, uzaydan dünyaya yüksek hızlı internet erişimi sağlayarak, dünya genelinde internet bağlantısının yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Mobil platformlara yönelik genişleme ise, bu hizmetin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak önemli bir adımdır.

TGRT Haber'de aktarılanlara göre; Uzay alanında yapılan çalışmalarıyla ses getiren Elon Musk, son birkaç yıldır SpaceX'in Starlink hizmetiyle uzaydan gezegenimize internet sunuyor.

Halihazırda taşınabilir ve sabit internet olarak satılan bu hizmet önümüzdeki yıl Türkiye için de gelecek. Ancak sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmayacak gibi; Starlink bu kez de mobil kullanıcılara internet sunacak şekilde farklı bir planla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

STARLİNK MOBİL İÇİN YENİ LİSANS ALINDI


Bloomberg'e göre Federal İletişim Komisyonu , ABD'de doğrudan iletişim kurulabilmesi için Starlink denemelerinin yapılması kapsamında SpaceX'e geçici bir lisans verdi. T-Mobile ile yürütülecek çalışma için ilk denemeler ABD'de yapılacak.

Resmi olarak altı aylık verilen bu lisans, 840 uydu ve 2000 kullanıcı üzerinde ABD topraklarında denenecek. Bu testin amacı ise akıllı telefonların direkt olarak uzaydan internete sağlanması.

Eğer bu teknoloji ilerlerse gelecek yıllarda baz istasyonlarına ihtiyaç ortadan kalkabilir. Aynı zamanda telefonların çekmediği yerlerde artık şebeke problemleri de yaşanmayacak. Zira bağlantı uzaydan sağlanacağı için herhangi bir baz istasyonu ile iletişim zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.

Söz konusu teknolojiye ilişkin çok fazla detay olmamakla birlikte, her akıllı telefon için desteklenip desteklenmeyeceği de bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde herhangi bir gelişme olursa tekrardan gelişmeleri aktaracağız.

Teknoloji