Şebnem Korur Fincancı dosyası kabul edildi

Şebnem Korur Fincancı dosyası kabul edildi
Tutuklu bulunan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 23 Aralık’ta mahkemeye çıkacak.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisizlik kararı verdiği ve İstanbul’a gönderdiği Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın dosyasını kabul etti.

Davanın ilk duruşması 23 Aralık’ta görülecek.

Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüpoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yetkisizlik kararı yok, dava İstanbul’da görülecek” dedi.

Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini de belirten Av. Eyüpoğlu, “Birkaç ay normal sıradan geliyor artık, oysa bir dakika bile özgürlüğümüzü hiç kimsenin kısıtlama hakkı yok” dedi.

Ne olmuştu?

Aynı zamanda Adli Tıp uzmanı olan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Medya Haber yayınında, TSK'nın askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin görüntüleri incelediğini belirterek, "Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" demişti. Fincancı, bağımsız heyetlerin bölgede inceleme yapması gerektiğini ifade etmişti.

Bu sözlerinin ardından iktidara yakın medya kuruluşları tarafından hedef gösterilen Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Terör Örgütü Propagandası Yapmak", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlamalarından soruşturma başlatmıştı.

26 Ekim'de evine yapılan baskınla gözaltına alınan Fincancı, ertesi gün tutuklanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem