Seçil Erzan davası: Selçuk İnan’ın avukatları Denizbank’a hacze gitmiş

Seçil Erzan davası: Selçuk İnan’ın avukatları Denizbank’a hacze gitmiş
Selçuk İnan’ın 1.535.000 dolar ve Mert Çetin’in 75.000 dolarlık alacak iddiası üzerine İstanbul 1. ve 4. tüketici mahkemelerinin 12 Mayıs’ta Denizbank aleyhine haciz kararı verdiği, tarafların anlaşması üzerine haczin kaldırıldığı ortaya çıktı.

Bankacı Seçil Erzan’ın bir numaralı sanık olduğu milyonlarca dolarlık dolandırıcılık davasından yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Eski futbolcu Selçuk İnan’ın avukatlarının haciz için 17 Mayıs’ta Denizbank Genel Müdürlüğü’ne gittiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’ın bugünkü köşesinden aktardığına göre, Selçuk İnan’ın 1.535.000 dolar ve Galatasaray’ın eski tercümanı Mert Çetin’in 75.000 dolarlık alacak iddiası üzerine İstanbul 1. ve 4. tüketici mahkemeleri 12 Mayıs’ta Denizbank aleyhine haciz kararı vermiş.

Bankanın itirazı üzerine haciz işlemi kaldırılmış.

İsmail Saymaz’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Haciz için 17 Mayıs’ta Denizbank Genel Müdürlüğü’ne gelindi. Tutanağa göre… Denizbank’ın avukatları Murat Özcanlı ve Pelin Topaç Ceran, heyeti karşıladı. “18 Mayıs’ta icra takibine teminat sunacağız. Süre istiyoruz” dediler. İnan’ın avukatı Murat Öksüz, “Süre talep etme diye bir usul bulunmamaktadır. İcra Müdürlüğü’nün süre verme gibi yetkisi yoktur. Hacze başlansın” diye karşılık verdi. Avukat Ceran, “Şu anda para gönderiliyor. Yukarı çıkarsanız şikayet ederim” dedi.

İcra Müdürlüğü hacze başlamak istedi. Banka avukatları “Yapamazsınız. Kimden izin aldınız?” diyerek sert çıktı. Denizbank’ın avukatı Mahir Arduç “Nakit ödemeyle borcu teminat altına alacağız. Haciz yapılmasın” dedi.

75.000 dolarlık teminatın yatırılması için saat 13.15’e kadar beklenilmesine karar verildi. Avukat Öksüz, süre verilmesinin hukuka aykırı olduğunu ve haczin banka görevlileri tarafından engellenmesinin suç oluşturduğunu savundu. Karardan dönülmesi istendi. İstek geri çevrildi.

Bu arada taraflar anlaştı. Süre bittiğinde İnan’ın avukatları “Hacizden vazgeçiyoruz” dedi. Bankanın itirazı üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi, 14 Eylül’de haczi kaldırdı.” (Kısa Dalga)

Gündem