Seçil Erzan'dan Denizbank'a dava: 23 yıllık tazminatını istiyor

Seçil Erzan'dan Denizbank'a dava: 23 yıllık tazminatını istiyor
Seçil Erzan, kanuna aykırı şekilde iş akdini sonlandırdığı ve tazminatını ödemediği iddiasıyla Denizbank A.Ş.’ye dava açmaya hazırlanıyor.

Kısa Dalga - Aralarında futbolcuların da olduğu 29 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla onlarca yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, iş akdini kanuna aykırı şekilde sonlandırdığı ve tazminatını ödemediği iddiasıyla 23 yıl çalıştığı Denizbank A.Ş.’ye dava açmaya hazırlanıyor.


Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu olan Seçil Erzan, avukatı Bülent Aybirdi aracılığıyla Çağlayan’daki Arabuluculuk Merkezi’ne başvurarak Denizbank’ta şube müdürü olarak çalıştığı 25 Ekim 2000 ile 10 Nisan 2023 tarihleri arasındaki kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesini talep etti.

Dilekçesinde müvekkilinin Denizbank’ın kurduğu tertip ile tutuklatıldığını savunan Aybirdi, dava şartı başvurularında iki tarafın da ortak arabulucuda anlaşmaları halinde bu başvurularının işleme konulmasını talep etti.

Tazminat için...

Avukat Aybirdi özetle şunları söyledi: “Denizbank müvekkilimi yasadışı yollarla alıkoyarak sorguya çekti. Bununla da yetinmemiş İş Kanunu’nda yer alan süre ve usullere riayet etmeden Seçil Erzan’ın iş akdini sonlandırdı. Denizbank, müvekkilin hakkı olan tazminatını da vermemeyi tercih etti. Tarafımızca Seçil Erzan’ın tazminat hakkının alınması için yasal yollara başvuruldu." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem