Seçil Erzan’ın yerini Arda Turan ihbar etmiş

Seçil Erzan’ın yerini Arda Turan ihbar etmiş
Soruşturma başladığında ortadan kaybolan bankacı Seçil Erzan’ın, sadece Arda Turan’ın telefonunu açtığı ve Çorlu’daki evinde olduğunu söylediği ortaya çıktı.

“Fatih Terim Fonu” adı altında futbol dünyasının ünlü isimleri dahil çok sayıda kişiyi dolandırmakla suçlanan bankacı Seçil Erzan dosyasına dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede Seçil Erzan’ın hakkında soruşturma başlatıldığında yerini kimse bilmezken, ihbarı yakın arkadaşı olan ünlü futbolcu Arda Turan’ın yaptığı yer aldı.

Hürriyet’ten Ali Rıza Akbulut’un haberine göre, Arda Turan, dosyada adı geçen diğer Galatasaraylı oyuncular gibi Seçil Erzan ile bankanın Florya şubesi müdürü olduğu dönemde tanıştı.

İddianamede yer alan Arda Turan’ın ifadesine göre, Seçil Erzan Florya’dan ayrıldıktan sonra da dostluğunu sürdürdüğü Turan’ı sık sık arayarak “Bana mevduat getir” diye ısrar etti. Arda Turan, ısrar üzerine Erzan’a para vermeye başladı.

“Emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir”

Arda Turan yaşadıklarını ifadesinde şöyle anlattı:

“Seçil Erzan’ın da çok sık aramasından artık bunalmıştım. Bu fonun Denizbank bünyesinde kurulmuş Hakan Ateş’e ait bir fon olduğunu söyledi. Bundan çok fazla insanın kazanç sağladığını dile getirdi. ‘Bu fona kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacak, bu bir faiz değil’ diyerek beni tam olarak kandırdı.

“3.000.000 doları Denizbank Levent Şubesi’nin yan tarafından bulunan Pelit Pastanesi’nde elden teslim ettim. Yaklaşık 1 ay sonra Seçil Erzan bana 1.000.000 dolar nakit parayı elden verdi. İlerleyen süreçte yine beni sürekli aramalarına devam etti. Ben de yine aynı şekilde 4.000.000 dolar daha bir arkadaşımdan borç alarak kendisine götürdüm yine elden verdim. Eyüp Sultan Sütlüce’de bulunan arazimi satıp 4.000.000 dolar daha nakit parayı elden verdim. Zaman zaman bana ödeme yaptı. En son fonda çok sıkışma var diyerek beni o kadar çok sık aradı ki 33.000.000 TL Denizbank’tan kredi çektim. Bunu da elden Seçil Erzan’a verdim. Toplamda 13.900.000 dolar nakit elden para verdim.”

Arda Turan, Seçil Erzan’ın kendisine 6 milyon 400 bin doları geri ödediğini ancak 7 milyon 500 bin doları ödemediğini söyleyerek, “Seçil Erzan bana verdiğim paraya ilişkin yazılı bir belge sundu hatta bu belgede Denizbank kaşesi ve kendisine ait ıslak imzası bulunmaktadır. Yıllardır çalışıp kazandığım bütün paramı, emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir. Her şeyden öte para için yalan söylediğimi söyleyerek beni zor duruma sokmuştur. Çok üzgünüm, bu olay beni çok yıprattı. Bütün birikimim bir anda gitti” dedi.

Sadece Arda Turan’ın telefonunu açtı

Öte yandan, yine iddianamede yer alan bilgilere göre, fon vurgunu patlak verince Denizbank alarma geçti. Banka 7 Nisan günü teftiş kurulunu Seçil Erzan’ın müdürlük yaptığı Levent’teki şubeye gönderdi. Seçil Erzan’ın izinli olduğu için bankada bulunmadığı şubede teftiş kurulu inceleme yaptı. Erzan’a ise ulaşılamadı. Bu sırada Seçil Erzan hakkında savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Ertesi gün “Bu fonla alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yok” diyen Fatih Terim ile Arda Turan ve Emre Belözoğlu bankanın genel müdürlük binasına gitti. Banka yetkilileri 3 isme de Seçil Erzan’a ulaşamadıklarını, ne olup bittiğini anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Seçil Erzan ise sadece Arda Turan’ın telefonunu açtı ve Çorlu’daki evinde olduğunu söyledi.

Arda Turan da banka yetkilisini arayarak Seçil Erzan’ın Çorlu’daki evinde olduğunu, sadece bağlı olduğu müdürle görüşeceğini söylediğini iletti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Soruşturma kapsamında MASAK'ın talebi üzerine Seçil Erzan'ın Çorlu’daki evinde de arama yapılmıştı. Araştırmada Erzan'ın Çorlu'da bir banka şubesinde bulunan kasası polis tarafından açılırken, içerisindeki altınlara el konulmuştu. Erzan'ın mal varlığına yönelik yapılan çalışmada ise Çorlu'da 1 daire ve 1 işyerinin yanı sıra Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bir bağ evi olduğu tespit edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem