Seçim güvenliği AKP'nin de gündemindeymiş: 'Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor'

Seçim güvenliği AKP'nin de gündemindeymiş: 'Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor'
Hürriyet yazarı Selvi, AKP'nin Kızılcahamam kampında “Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu yönde çalışma yapılıyor mu?” sorusu üzerine Erdoğan'ın, “Biz seçim sürecini bilen bir partiyiz. Parti olarak yıllardır bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz” dediğini aktardı.

Altı muhalefet partisi seçim güvenliği konusunu sık sık gündeme getirip, bu konuda ortak çalışma yürütürken AKP içinde de seçim güvenliği endişesi yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nın Kızılcahaman Kampı'nda bu konunun gündeme geldiğini yazdı. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"(...) Seçimlere hile karıştıracaklar iddiası yerine seçmene güven verip iktidar olmaya çalışsalar daha yararlı olur. Ama muhalefetin içinde bir kesim bu işe çok takıntılı. Kimi zaman bu konularda çok agresifleşebiliyorlar. Onların bu sert tutumunun iktidar milletvekillerini endişelendireceğini hiç düşünmemiştim.

Ta ki Kızılcahamam kampında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu yönde sorular gelene kadar. Muhalefetin agresif tavırlar içinde olduğunu hatırlatıp “Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu yönde çalışma yapılıyor mu?” sorusu üzerine Erdoğan, “Biz seçim sürecini bilen bir partiyiz. Parti olarak yıllardır bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz” diyor.

Sonra seçim hazırlıklarına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi vermesi için Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e söz veriyor. Erkan Kandemir de teşkilatın seçimlere hazırlanması konusunda yapılan çalışmaları anlatıyor. Sandıklara sahip çıkmak önemli. AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’da sandıklara sahip çıkamadı. Oy sayımı tamamlanmadan sandık başını terk edenler oldu."

YAZININ TAMAMI

Politika