Seçim hazırlığındaki AKP iki şirketle görüştü iddiası

Seçim hazırlığındaki AKP iki şirketle görüştü iddiası
İktidara yakın Türkiye gazetesinde, AKP'nin seçim hazırlıkları kapsamında iki tanıtım şirketiyle görüşmeler yapıldığı yazıldı.

Anketlerde büyük düşüş kaydeden AKP'nin seçim kaybetmemek için strateji ve kampanya hazırlıklarına giriştiği ve bu kapsamda profesyonel yardım almayı planladığı iddia edildi.

Hükümete yakın Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, 2018 seçimlerinden itibaren seçim stratejileri, kampanyalar ve kamuoyu yoklamaları konusunda kurumsal olarak herhangi bir şirketle çalışmayan AKP, önümüzdeki seçimler için ise iki yeni şirketle görüşmeler yaptı.

Şirket yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bir sunum yaptıkları belirtildi. Sunumda seçim sürecinin nasıl yürütüleceği, hangi başlıkların ön plana çıkarılacağı ve özellikle ekonomi konusunda toplumdaki algının nasıl yönetileceği konusunda fikirlerin konuşulduğu öğrenildi.

NUMAN KURTULMUŞ BAŞKANLIĞINDAKİ EKİP

Haberde, Erdoğan’ın yapılan sunumları beğendiği ve yakın zamanda bu iki şirketle anlaşma yapılacağı anlatıldı.

AKP’nin seçim strateji ekibinin de yeni politikalar geliştirilmesi ve izlenecek strateji konusundaki toplantılarını sıklaştırmaya başladığı kaydedildi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki ekipte Genel Başkan Yardımcıları Efkan Âlâ, Hamza Dağ ve Mustafa Şen’in yanı sıra Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ve Genel Başkan Danışmanı Naci Bostancı yer alıyor.

Gündem